USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розділ на «швидкі» та «невідкладні» себе виправдовує, - Кошель

10 Серпня 2010 11:24
Часткова заміна викликів швидкої медичної допомоги невідкладною дозволила відсіяти 30% викликів пацієнтів, чиї ситуації не потребували термінового втручання.

Про це 10 серпня під час оперативної наради повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель.

Нагадаємо, що з першого липня у Луцьку швидку медичну допомогу надають карети швидкої та невідкладної допомоги.

«Швидкі» приїжджають у випадку, коли ситуація зі здоров’ям критична і потребує негайного оперативного втручання. Викликати таку машину можна за телефоном 103.

Бригади карет невідкладної допомоги застосовують тоді, коли екстрена допомога не потрібна і є певний запас часу. Такі машини надходять від поліклінік міста.

Кошель пояснив, що за нормативами «швидкі» повинні приїжджати у місті за 10 хвилин, а якщо виклик надійшов з сільської місцевості – за 20. Для «невідкладок» часові межі більші - одна та дві години, залежно від місцевості.

За словами чиновника диференціація викликів залежно від тяжкості ситуацій дозволила скоротити навантаження на швидку на 15%. Відтак вдається вберегти час. Кошель каже, що раніше 30% випадків у викликах «швидкої» не потребували термінового реагування.

Чиновник запевняє, що скарг щодо реформи до управління не надходило. І заспокоює, що пацієнтам у будь-якому випадку можна зателефонувати на 103, де диспетчер направить до потрібної структури або ж самостійно переадресує виклик.

Не зважаючи на відсутність скарг в управлінні, луцький міський голова Богдан Шиба каже, що жаліються на «медичну реформу» у нього на прийомі. І просить ретельніше контролювати виклики.

Мовляв, поки диспетчер розпитає про стан хворого – допомога може вже і не знадобитися. На що Кошель запевняє, що професійності і досвіду лікарів на усі випадки вистачить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus