USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Щеплень перестають боятися, коли треба до вузу або за кордон - санстанція

12 Серпня 2010 10:05
Зменшення вакцинації населення від інфекційних хвороб призводить о спаду колективного імунітету населення.
Про це 12 серпня під час засідання виконкому луцької міськради повідомила завідувач епідеміологічного відділення санепідемстанції ї Луцька та Луцького району Валентина Новачевська.
Нині з потрібних вакцин, які закуповує держава і безкоштовно постачає населенню, надходить лише третина.
Рівень реакції на вакцини не перевищує 0,5-,07 % і проявляється у вигляді підвищення температури та почервоніння у місці уколу.
За словами завідуючої, в Україні проводиться щеплення від 10 хвороб. В той час в деяких країнах Європи ця цифра сягає 15.
Проте, Новачевська каже, що все більше батьків відмовляються від щеплень своїх дітей. Це призводить не лише до зменшення імунітету та створює ризик збільшення інфекцій серед населення, а й створює незручності при вступі дітей до дитсадків, шкіл та вузів.
Епідеміолог каже, що батьки аргументують відмову від щеплення тим, що ліки є неякісними, їх діти чутливі до алергій або щеплення їм забороняє релігія.
Втім, як коментує Новачевська, в багатьох випадках ці застереження зникають, коли наявність щеплення є необхідною нормою при виїзді за кордон або вступі до навчального закладу. Тоді навіть протягом одного дня, батьки ладні робити дитині декілька щеплень.
Щодо необхідності вакцинації від грипу, Новачевська каже, що вона поки що передчасна. Нині вакцини розробляються, в залежності від можливих особливостей хвороби, які прогнозують на 2010-2011 роки. Ріст захворювань на грип СЕС прогнозує на кінець січня 2011, тому вакцинуватися необхідно в листопаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оглядач Показати IP 12 Серпня 2010 22:44
А у Великій Британії, щепленнями охоплено трішки більше як 35% населення, і більшість з них вихідці з Африки та Азії, які зуміли отримати громадянство. А в Совєтскому Союзі щеплювали тотально мало не 90% населення і в них сексу не було, а в мене був, бо не щеплений... На сто щеплень 1 смерть дитини - нормальна статистика. А наші лікарі пропонують зіграти нашими дітьми у російську рулетку. А очільники Всесвітньої організації охорони здоров`я тоннами продукують вакцини, для народів Азії, які містять коктель зі свинцю, мишяку та ін. і хлопчики завдяки таким щепленнями можуть стати у зрілому віці неплідними. пошукайте в неті матеріалу - маса на цю тему. Учора спілкувався зі знайомим лікарем з 1 поліклініки, своїм дітям лише окремі щеплення зробив. А тут тотальна вакцинація. У Британії епідемії стовбняка не спостерігалося останніх 85років. А в Україні здається найстрашніша епідемія туберкульозу, сніду та свинячого грипу, за той же період. Так що щеплюйтеся хто хоче, особисто я - в рулетку не граю, і читачам не раджу.
Волиняка Показати IP 19 Серпня 2010 06:46
100% в точку про росіську рулетку. Шо ж ти лікарко така розумна, такими реченнями зарозумілими розкидаєшся перед журналістом? Як на рахунок таке сказати ввічі батькам тих дітей? Де твоя татистика ходить, коли лікарі покривають одне-одного круговою порукою, і звинувачують батьків після невдалого щеплення? Є брехня, велика брехня і є статистика. Стосовно обмежень в дитсадки інститути і т.д. Шановні, я підозрюю, що це обмеження є пряме порушення прав людини обмеження свободи дій. Це тільки залякування на камеру, і тим хто не постоїть за себе. Вони в мін.здраві тестують на нас експерементальні препарати, піч чітким наглядом милозвучних світових фармацефтичких корпорацій - одного з найвигідніших бізнесів на планеті. Всього і не вискажеш. На крайній випадок, краще прищепитись в старшому віці - коли організм сильний і здоровий. В мого 9 місячного бебіка 0 прививок і так буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus