USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шкільний» день народження відсвяткували луцькі поети. ФОТО

6 Жовтня 2013 08:44
Волинські та рівненські поети вітали з триріччям Культурне об’єднання «100 Вт» під час літературно-музичного вечора, що відбувся у вигляді шкільних занять.

Під час вечора, що відбувся 5 жовтня у Мистецькому клубі за адресою вулиця Драгоманова, 1, у Луцьку, засновник Культурного об’єднання «100 Вт» Володимир Столярчук виконав роль учителя, який викликав до дошки «учнів»-поетів.




На початку заходу «господар» Мистецького клубу Віталій Поліщук привітав його з днем народження та подарував кольорову крейду, адже це один з кращих подарунків для трирічної дитини, та свічку.





Літературно-музичний вечір мав форму шкільних уроків. Так, під час першого заняття, гостям заходу продемонстрували фотогалерею, присвячену першому року існування Культурного об’єднання «100 Вт».


Після цього Володимир Столярчук викликав «до дошки» першу «ученицю» – Олександру Ватащук. Вона зізналася, що давно не читала поезію перед публікою та хвилюється. Все ж учитель оцінив поетичний виступ п’ятіркою.




Наступною викликали поетку Анну Огурцову, яка долучилася до Культурного об’єднання ще під час першого сезону. Її виступ також оцінили на «відмінно».





Привітати луцьких поетів приїхали друзі з Рівного. Представниця рівненської «школи» Вікторія Дикобраз дуже емоційно декламувала свої вірші. У подарунок іменинникам вона виконала поезію під барабанний супровід, спеціально привізши для цього інструмент з рідного міста.




Після того, як пролунав дзвінок на перерву, гостям вечора запропонували музичну паузу, яку заповнив Олександр Хмільовський. Музикант раніше неодноразово долучався до заходів, які організовувало «100 Вт». Він розповів, що самотужки записав аудіокнигу та музичний альбом, які можна послухати у Мистецькому клубі. Під час перерви глядачі зігрівалися чаєм та кавою, адже у приміщенні клубу було доволі прохолодно.






Під час наступного уроку Володимир Столярчук розповів про другий сезон, супроводжуючи розповідь слайд-шоу. Він нагадав, що саме під час цього сезону стартував проект «Поет на площі», до якого долучилися не лише молоді митці, а й поети поважного віку.




Після історичної розповіді вчитель викликав «старанну ученицю», яка постійно вдосконалює свою майстерність – Катерину Пташку. Вона прочитала декілька віршів російською та сентиментальний прозовий твір під музичний супровід.






Після виступу луцької поетки до слова запросили «вчителя сусідньої школи» Марка Оплачка з Рівного. Поет читав вірші з власних надрукованих збірок. Після виступу він запропонував Володимиру Столярчуку загадати бажання та назвати номер сторінки та рядка у книжці Юрія Андруховича «Таємниця», щоб дізнатися, що принесе Культурному об’єднанню наступний рік. Книгу з дарчим написом від молодіжної організації «Література.rv» вручили «імениннику».






Наступною виступила представниця Культурного об’єднання «100 Вт» Анна Єкименко, яка читала вірші, написані під впливом джазових фестивалів, що відбувалися у Луцьку. Вона вирішила урізноманітнити виступ музикою. Так, під час декламації Марина Романюк імпровізувала на фортепіано.




Продовжився літературно-музичний вечір її музично-поетичним виступом. Спочатку Марина Романюк виконала, як зізналася, «підліткову» пристрасну авторську пісню під гітару. Наступними стали дві ліричні композиції, російською та українською, останню з яких поетка супроводжувала грою на фортепіано.




Під час третього уроку на присутніх чекала ілюстрована розповідь про третій сезон Культурного об’єднання «100 Вт», який ознаменувався поетичними вечорами Дмитра Лазуткіна та Семена Ісаєва, проектом «Ватра», другим сезоном «Поета на площі» та поетичним марафоном, приуроченим до Дня міста.




Після цього свою поезію декламувала молода поетеса Юлія Фінковська.





Наступними вчитель викликав по черзі представниць «школи» Рівного Олександру Яковлеву та Алекс Корчевскі.




Остання розповіла, що раніше неодноразово отримувала запрошення завітати до Луцька, але цьому постійно щось перешкоджало. В урочистий день триріччя «100 Вт» Алекс Корчевскі нарешті мала змогу поділитися своїми віршами з лучанами.



Останню перерву заповнили музиканти гурту «Garage 34» Дмитро Кухарук та Сергій Янішевський, які виконали декілька драйвових композицій у напівтемряві.



Наприкінці їхнього виступу на присутніх чекав сюрприз – святковий торт, яким частували усіх гостей.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus