USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Скільки коштує вивчитися на водія у Луцьку

23 Червня 2013 14:20
Вартість послуг навчання на курсах водіння встановлюють залежно від того, які затрати несе автошкола.
Про це повідомив директор луцької автошколи Товариства сприяння обороні України Василь Квятковський, - інформує «Четверта влада».
За словами Квятковського, для того, щоб навчати водінню, потрібна ліцензія. Так, автошкола ТСОУ ліцензована у Міністерстві освіти і акредитована у департаменті ДАІ.
«Посвідчення водія ми не видаємо, ми тільки видаємо свідоцтво про закінчення (курсів водіння – примітка автора). І на підставі цього свідоцтва люди йдуть в МРЕВ, це підрозділ реєстраційно-екзаменаційне відділення міліції, вони приймають екзамени і видають посвідчення водія», - додав він.
У автошколі ТСОУ ціни – одні з найдорожчих, але клієнтів завжди вистачає
Щодо цін за послуги навчання на курсах водіння, то їх розробляють в автошколі «в залежності від тих затрат, які ми несемо».
«Тобто, автомобілі ми купуємо за свої кошти, ремонт, обслуговування – це за наші кошти, тобто за кошти учнів, які навчаються у нас. Ми складаємо калькуляцію – вони проплачують і ми з тих грошей і живемо: і заробітна плата, і різні податки, і обслуговування, і комунальні платежі. Нас ніхто не фінансує – що люди заплатять, з того ми і живемо», - розповів Василь Квятковський.
Так, у вартість навчання входять оплата за теоретичні заняття і практичне водіння на автомобілі. Як зазначив Квятковський, учень мусить від’їздити певну норму годин залежно від категорії. «Категорія «В» – на легковий автомобіль, мусить від’їздити 40 годин; категорія «С» - вантажний автомобіль - 60 годин; на категорію «Д» – автобус - 30 годин; мотоцикли, мопеди – по 20 годин; автопоїзд з причіпом – 15 годин. Ми готуємо також інструкторів індивідуального навчання водінню, готуємо таких, які будуть навчати. Наша школа готує для Волинської області, Львівської і Тернопільської, і Рівне у нас замовляє», - вів далі фахівець.
Попри одну з найдорожчих цін за навчання, керівник автошколи ТСОУ зазначив, що відбою від бажаючих нема. «Тому що йдуть до нас, бо ми вчимо», - додав він. Протягом року у школі навчається 1-1,2 тисячі людей.
Так, навчання з водіння за категорією «В» коштує 2,9 тисячі гривень. Оплачуються теоретичні і практичні заняття разом.
«Перший внесок може бути 1 тисяча гривень – ми йдемо назустріч людям, може не кожен зразу може проплатити таку суму», - зазначив Василь Квятковський.
За що ще треба заплатити, окрім навчання
Щодо оплати за бензин, яка відбувається окремо і не входить у загальну суму оплати, чоловік зазначив: «На відміну від усіх, які беруть гроші за пальне, а годин не додають, в нас – прийшла людина на водіння заїхала на заправку купила 5 літрів бензину на 2 години і 2 години їздить». Так, маються на увазі 2 уроки по 45 хвилин кожен.
Після закінчення водійських курсів отримують посвідчення. «У нас внутрішній екзамен і свідоцтво видається для кожного, це сувора звітність, ми їх отримуємо в департаменті ДАІ. Подаємо заявку у МРЕВ на певний день, щоб вони призначили нам іспит. І там вже учні здають правила дорожнього руху і водіння», - пояснив Квятковський.
Так, за послуги ДАІ потрібно заплатити приблизно 224 гривні. «Сюди входить вартість бланка, посвідчення пластикові і прийом екзаменів. Вони проплачують у банку, квитанція підшивається до справи», - додав Василь Квятковський.
Окрім того, треба заплатити і за квитанцію, яку видають під час оплати за навчання. «В кінці навчання ми кожному знову видаємо рахунок залежно від категорії і він іде в банк і платить. Це 224 гривні за послуги ДАІ, за посвідчення та екзамени. Ще крім того з нас вимагають - у нас є автодром, учні навчаються на автодромі то 25 гривень (сплачують - авт.) членські внески, і 30 гривень – навчання на автодромі», - підсумував фахівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 23 Червня 2013 14:55
Автошколи давно перетворились для машинки по доїнню населення. Власниками приватних автошкіл є даїшники. На категорію В давно потрібно відмінити обовязковість навчання в автошколі.
шофер Показати IP 23 Червня 2013 15:48
Брат в Чикаго (США) здав на права і отримав пластик за 40 баксів - от і порівняйте як нас доять
Лучанин Показати IP 23 Червня 2013 16:18
"«Категорія «В» – на легковий автомобіль, мусить від’їздити 40 годин; категорія «С» - вантажний автомобіль - 60 годин; на категорію «Д» – автобус - 30 годин; мотоцикли, мопеди – по 20 годин; автопоїзд з причіпом – 15 годин." - от чому в нас жоден маршрутчик не вміє користуватися дзеркалами та й, взагалі, їздити. Автобус 30 годин (30 * 45хв = 22год 50хв) - 3 робочі дні. Ото практика. Навіть габарити не встигнеш відчути, не кажучи вже про те як правильно рушати зупинятись тощо. В наш час вже не треба бути одночасно водієм, слюсарем та мотористом. Є мережа СТО, тим більше що машини здебіль імпортні і посеред дороги їх так просто вже не відремонтуєш (їх іноді і на СТО толком відремонтувати не можуть). ПДР можна вивчити і самостійно. А якщо ще й людина має навики водіння то для чого потрібні ці школи? Цілком достатньо здати екзамени в ДАІ і отримати корочки. Відносно назви статті: очікував отримати інформацію про вартість навчання на кожну категорію в різних автошколах, а тут пропіарили тільки одну і то не повністю!
водій Показати IP 23 Червня 2013 19:25
жодна автошкола не буде працювати у збиток - нема дурних. Доять, і ще як доять. А МРЕВ ще краще живе з тих, хто права хоче отримати. Особливо з тих, хто вчитись не хоче, але хоче їздити. Про це варто писати. Бо так у нас і їздять - а потім ДАІшники на дорогах збирають своє. Очевидно, всіх це влаштовує?
санчо Показати IP 23 Червня 2013 21:31
ну і ціни при наших зарплатах
андрiй76 Показати IP 24 Червня 2013 01:02
Не знаю як там в Чікаго за40$(щось мені мало віриться),а в Європі категорія "В"починається від 700євро-навчання+бензин(це при тому,що навчання на мові європейської країни,в якій ти перебуваєш...
2 андрій76 Показати IP 24 Червня 2013 09:21
в США дійсно автомобільні любительські докі коштують формальні гроші, і майже всі 16р. молокосови отримують їх в шіснадцятиріччя. Там авто, давно вже засіб пересування. А в нас це черговий спосіб стриганути купонів, спочатку це автошкола і МРЕО, а потім ДАЙці знімають вершки на туповатих їздюках, котрі ні правил, ні прав власних не знають. отак і живем...
настя Показати IP 8 Жовтня 2013 20:28
Люди йдуть, тому що при поступані зразу інструктором з водіння обговорюється і ціна прав в ГАІ і екзамен на посвідчення...іхоч вчи хоч невчи права получиш полюбому... прийшлося ще після "навчання"брати додаткові уроки з інструктором..
учень Показати IP 11 Жовтня 2013 19:18
Ціна абсолютно не відповідаэ якості навчанню.ніякого автодрому і близько ніхто не бачив. Ніхто не даэ 20 уроків водіння. Школа і найдорожча і найгірша
Іван Показати IP 12 Жовтня 2013 17:46
Я хотів спитати я вчився у 2008р,а мрео не пройшов до цих пір,чи можу я ще здати в мрео бумаги,дякую
н Показати IP 15 Листопада 2013 17:57
В автошколу ТСОУ не йдіть вчитись, найдорожча плата, за кожне водіння мусиш купляти 5 л бензину (виїджєш 30-50км), на автодромі я була, ще один розвод нема там що робити, все розбите... хоча туди мусять їздити всі автошколи. А головне здача в МРЕО хоч ти і здасиш, права получиш через 3-4 тижні (хоча в інших школах видають бистріше). краще права купити, а потім наняти людину, щоб навчила їздити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus