USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соцексперимент у Луцьку: як містяни реагували на те, що людині стало зле

3 Січня 2016 16:38
Чи стануть лучани допомагати абсолютно незнайомій людині, якій стало зле посеред вулиці, вирішив перевірити колектив ZTV. Так, у Луцьку провели соціальний експеримент. Про це у Фейсбуці написав Павло Заєць.

Подібні експеременти проводились у різних країнах, а також в багатьох інших містах України, відтак, команді стало цікаво, як поведутьсебе лучани в ситуації, коли людині на вулиці раптово стає зле.



Як написав Павло, колектив ZTV був надвичайно здивований добротою лучан.

За півдня зйомок тому, кому ставало зле, допомагали абосолютно всі, причому небайдужі підходили буквально за декілька секунд.

Лучани не просто допомагали підвестись, чи намагались викликати швидку, а й збирались за свої гроші купити води, чи збігати в аптеку по ліки.«Можемо запевнити вас, що ми не відбирали лише позитивних моментів... та реакція, яку ви бачите на відео, була постійною», – прокоментували організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Ольга Комарицька Показати IP 3 Січня 2016 16:50
Я рада, що люди готові були допомогти і викликати швидку. Втішає факт небайдужості. Але вже страшить думка про те, що виникла потреба такого експерименту. Потреба просто так не виникає. Щось відбувається з нашими душами і серцями........
тиць-здиць Показати IP 3 Січня 2016 17:32
для чистоти експерименту треба було вдягнутися бомжем, добре було б і пахнути як бомж
Санчез Показати IP 3 Січня 2016 18:13
Ось чим "захід" відрізняється від "сходу"
ТОМА Показати IP 3 Січня 2016 18:17
Ото дійсно тиць-бздиць. А бомж не людина? Що з тобою завтра буде, ти знаєш?
Володимирович Показати IP 3 Січня 2016 18:30
Заєць експериментатор ще той! - http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3248494-svobodivska-tushka-gvaltuie-pamiatnyky-foto
олег Показати IP 3 Січня 2016 19:52
незнаю де і як проводили цей експеремент але сьогодні мому хлопцеві стався приступ упілепсії біля гаражів за баром кульбаба так очнувся без курточки та смартфона! і це в 14.30! ніхто не бачив і не чув! оце небайдужість! після цього я теж переступлю піду нічого не бачив і не знаю!
Читач до олег Показати IP 3 Січня 2016 20:29
Шановний Олег, у вас є хлопець?????
Василь до Читач Показати IP 3 Січня 2016 23:45
А від чого такі запитання? Син хлопцем бути не може? Працівника не можна назвати хлопцем? Раніше слово трахнути означало вдарити. Та й не це голвне. Головне що збочинців дуже багато стало - жодного мінусу, одні плюси! Це нікого не дивує????!
олег до Читач Показати IP 4 Січня 2016 03:01
у дурного дурні думки коли у твоїх дітей таке буде \ а воно може бути\ ось тоді посмієшся!
олег Показати IP 3 Січня 2016 20:00
сьогдні під час приступу єпілепсії пограбували мого сина зяли куртку викрали сьартфон - щтака небайдужість ! знайду уйо..а дістану і в сізо і на зоні , а знайду раніше поліції відрубаю руку!!!
Читач до олег Показати IP 3 Січня 2016 21:46
Десять хвилин до цього ви писали, що то був ваш хлопець? А тепер і в сина епілепсія??? .... і теж куртку зі сматрфоном вкрали.... у вас все як в класика два магнитофона, две куртки замшевые, два портсигара оттечественных)))))
олег до Читач Показати IP 4 Січня 2016 03:03
не чіпляйся до слів ! бажаю тобі того самого! ось тоді будеш сміятися!
федір до Читач Показати IP 4 Січня 2016 03:17
ось такі читачі і грабують! але нічого зверху видно і чути усе! сьгодні сміється над чужою бідою ,а завтра до нього в хату постукає біда! ось тоді буде класіка! завтра і в твеї дитини буде ще гірше і теж будеш сміятися? А СВОЮ ДИТИНУ МОЖНА НАЗИВАТИ І МАЛИМ І ХЛОПЦЕМ І СИНОМ і ДИТИНОЮ як завгодно- бо це дитина! і за звої слова не боїшся? що батьки хворої дитини проклянуть? і првільно зроблять!
ксенія до Читач Показати IP 4 Січня 2016 03:29
коментар було видалено
вага до Читач Показати IP 4 Січня 2016 05:43
коментар було видалено
мариана до Читач Показати IP 4 Січня 2016 05:52
коментар було видалено
мариана до Читач Показати IP 4 Січня 2016 05:53
коментар було видалено
добряк Показати IP 3 Січня 2016 21:15
в грудні місяці вже стемніло звонив на 102 щоб забрали лежащого на морозі бомжа в центрі біля собора і що ви думаете,чекав хв 20 замерз їх чекати ніхто так і не приїхав,я перезванював раз 5 і вже ніхто не брав трубку,оце реагуе брава поліція,а що ж з бомжа взяти,це не пусті слова все фіксується на магнітофон,і цього мента що тоді чергував треба вигнати з роботи це ж неподобство
Лучанин Показати IP 3 Січня 2016 23:58
Дуже радує те що хоч серед білого дня хоч якісь люди звертають на таке увагу. Я дуже уважно подивився відео, дуже уважно. Я не можу погодитися що ситуація нормальна. Якби цей експеримент проводився в місці де ходить небагато людей, його результат був би абсолютно іншим. Ви порахували скільки людей не звернули увагу? А чи людей? "Homo sapiens" - це не про нас!
лучанка Показати IP 4 Січня 2016 10:21
а мені ніхто не допоміг. Влітку виходжу з тролейбуса біля жін.консультації, бо у вухах гуде так, що нічого не чую, голова паморочиться, тошнить, відчуваю що впаду - ото картина буде: не пила, не курила, косметика, зачіска, костюм світло-голубий, сумочка з грошами - все при мені, і встигла схопитися за дерево, так і сповзла по ньому на землю. Посиділа під тим деревом поки перегуло в голові і в очах розвиднилось - думаєте хтось підійшов? Чорта з два, хоча всі дивилися з тих кіосків і хто біля магазину був. Ото дякую , лучани, що хоч сумочку не забрали, бо вимазала і об дерево подерла одяг, то на таксі хватило....
Nata Показати IP 5 Січня 2016 21:42
От і я будучи вагітною позаминулої зими, коли вийшла з маршрутки посковзнулась і гримнулась так, що я в один бік, сумочка в інший і люди проходячи мимо не то щоб допомогли піднятись, навіть за самопочуття не поцікавились у вагітної
Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 16:40
У2014 році я жила вул.Яровиця2біля кінотеатру Промінь в1ночі моя дитини5років стала красніть і запухать я поняла що е алергія телефона стаціонарного немає мобілки сіла батарея я дитину в одіялко на руки і біжу в аптеку перебігаю дорогу біля кольца зупиняється машина на вулиці ніч питає мужчина що сталося кажу мені в аптеку срочно круглосутачну він везе мене в сторону вокзал питає чи є гроші кажує купила лікарство діазолін боржомі ми там же випили все що треба це мужчина каже може в лікарню ні кажу їдемо додом він нас відвіз дав свою візитку тому що я незнала свій номер тел.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus