USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центр Луцька прикрасять – бомбардують кольоровою пряжею

21 Липня 2013 11:40
Другий етап акції «Яскравий Луцьк» відбудеться 27 липня у Луцьку. Організатори та учасники прикрасять кольоровою пряжею дерева у сквері «Зоряний», що знаходиться на перехресті вулиці Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської. До акції, ініційованої працівниками Центру туристичної інформації та послуг, долучилися громадські організації та небайдужі лучани. Початок заходу о 12.00.

Акція, обіцяють організатори, не лише допоможе неординарним чином прикрасити місто, але й покаже, як спільними зусиллями можна змінити своє оточення. Ідея оздоблення міського простору кольоровою пряжею захопила багатьох лучан, тому у сквер прикрашатимуть працівники Центру туристичної інформації, об’єднання «Сестри Спіцини», музиканти Garage Rock School, танцювально-розважальний колектив «Cannabis dance», члени АМоРе та Пласту, представники клубу сімейного дозвілля «Креативний простір», творчий дует «Ряба Вош» та небайдужі лучани. Протягом оздоблення скверу учасники та гості зможуть побачити їх творчі презентації.

Нагадаємо, що першим етапом акції «Яскравий Луцьк» було оздоблення символу неформального Луцька – скульптури слона, що знаходиться за Палацом учнівської молоді. Акція «Яскравий Луцьк» - це перша спроба прикрасити Луцьк «вуличним в’язанням», а також це перший проект, який реалізується у місті за рахунок Спільнокошту або ж краудфандингу. Завдяки Спільнокошту на сайті Великої ідеї biggggidea.com від понад 40 доброчинців було зібрано 3900 гривень. Цього вистачило на 200 мотків ниток загальною довжиною близько 60 км. Тому майстри в’язальної справи і не думають зупинятися!

Організатори та учасники запрошують всіх охочих подивитись на процес створення яскравого куточка відпочинку у нашому місті: ви першими зможете сфотографуватись біля обв’язаних дерев! Також учасники готують концерт-презентацію, який теж додасть яскравих емоцій!


Довідка:

Ярнбомбінг (yarn bombing, вуличне в’язання, трикотажне графіті) дослівно перекладається як «бомбардування пряжею». Явище з’явилось одночасно у Нідерландах та Техасі, швидко стало популярним у західній Європі, адже вуличне в’язання дозволяє прикрасити найрізноманітніші об’єкти у міському просторі дешево та просто.
Адепти цього руху об'єднані однією ідеєю - перетворити холодні й сірі міські квартали в яскраві, унікальні і життєрадісні місця, змінюючи світ на краще. Шанувальники ярнбомбінгу подорожують по всьому світу, залучаючи до руху нових однодумців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
911 Показати IP 21 Липня 2013 23:46
"танцювально-розважальний колектив «Cannabis dance» - це що, вони танцюють тільки після коноплі? Жалюгідне видовище їхні рухи(не танці). Може варто трохи ПОДУМАТИ перед тим, як називати оту трійку підлітків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus