USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили денний стаціонар для реабілітації дітей

17 Грудня 2014 08:54
У Центрі ранньої реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи з порушенням психіки на базі Волинського обласного спеціалізованого будинку запрацював денний стаціонар, де надається амбулаторна допомога дітям міста та області. Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Наукою доведено, що як раніше розпочинається реабілітаційний процес, тим більші шанси на успішну адаптацію дитини. Так, найкраще реабілітації піддаються діти віком від 1 місяця до 7 років. Раннє виявлення та корекція проблем у розвитку дитини дає можливість попередити появу подальших вторинних відхилень у розвитку, забезпечити максимальну реабілітацію, а для значної частини дітей відкриває можливості включення їх у загальноосвітній потік.

Своєрідність методики раннього втручання полягає в поглибленому індивідуальному підході до кожної дитини; комплексному впливі на дитину різними, необхідними саме їй, фахівцями; у широкому залученні родини, оточення дитини до реабілітаційної роботи; у послідовності, відносній тривалості і безперервності реабілітаційного впливу. Усі види корекційних занять проводяться в найтіснішій взаємодії з батьками. Завдання співробітників Центру не тільки допомагати дитині, а й навчити батьків виконувати необхідні корекційно-віднолювальні вправи вдома, зробити їх вмілими спільниками реабілітаційної роботи.

Повсякденна робота Центру ґрунтується на загальноприйнятих у світовій реабілітології принципах раннього втручання та мультидисциплінарного підходу до ведення дитини з проблемами розвитку. В Центрі використовуються сучасні європейські реабілітаційні методики, зокрема, лікувальна фізкультура, масаж, нейро-розвиткова терапія, гідрокінезотерапія, теплові процедури, магнітотерапія, психологічна корекція, логопедична корекція, сенсорна інтеграція, творча терапія-музика, малювання, арттерапія та ін. При складанні та виконанні реабілітаційних програм використовуються елементи Монтессорі терапії, кінезитерапії, ерготерапії. Для сенсорної (чуттєвої) стимуляції використовується терапія мистецтва, музики, гідросенсорна стимуляція, а для покращення функціональної адаптації – терапія групової гри, групова терапія казок.

Mультидисциплінарна команда, яка працює в Центрі: педіатр, невропатолог, психологи, логопеди, інструктор ЛФК, масажист, м\с фізіотерапії, музичний керівник, постійно впроваджує в практику роботи сучасні методики діагностики, лікування і реабілітації, проводить навчання батьків-усиновителів, тісно співпрацює з громадськими організаціями батьків–інвалідів.

Дуже важливо, щоб батьки у ранньому віці звертали увагу на дітей, спостерігали за їх психомоторним і мовним розвитком та самостійно виявляли певні порушення (утримування голівки, перевертання, стеження за предметами очима, маніпуляція з предметами, непосидючість, повільний або поганий розвиток мови, загальної моторики, часті інфекції, судомні напади, обмеженість запасу загальних понять тощо), що дасть можливість за допомогою фахівців Центру провести відповідну корекцію та повернути дитину до повноцінного життя.

Про показання, протипоказання та умови направлення в Центр можна дізнатися за адресою: вулиця Короленка, 1 (час роботи Центру – 9.00-17.00 години, вихідні дні – субота, неділя. Телефон для довідок: 72 49 09; 093 594 86 00) або на сайті управління охорони здоров’я Луцької міської ради http://www.lutskzdorov.org.ua/

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus