USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій школі - ювілей. ФОТО

18 Жовтня 2013 18:34
«Навчально-реабілітаційному центру» - 10 років. Урочистості з цього приводу відбулися в Палаці культури Луцька. Колектив закладу і вихованців привітали представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
У «Навчально-реабілітаційному центрі» навчається майже 300 дітей з особливими потребами, з них 134 - інваліди.
Близько 50 вихованців закладу вчаться згідно з індивідуальною програмою вдома.
У центрі діє загальноосвітня школа та реабілітаційне відділення. Адже тут навчаються діти із вадами зору, вадами опорно-рухового апарату, з неврологічними захворюваннями та розладом шкільних навичок.
Вихованка 9 класу Катерина Ордінат – лауреатка всеукраїнських та міжнародних премій. Дівчина дуже любить співати і танцювати.



«У нас окрім загальних шкільних предметів викладають хореографію, музику. Шкода, що в 9 класі вже предмету «музика» немає. Мені дуже подобається вчитися у школі, маю дуже хороших однокласників», - розповідає дівчина.
При школі діють навчальні кабінети, кабінети інформатики та логопедів, бібліотека. У медичному блоці є масажний, фізіотерапевтичний, стоматологічний, офтальмологічний кабінети; кімнати первинного прийому педіатра та психологічної допомоги. Спортивний блок закладу складають спортзала, кабінет лікувальної фізкультури та тренажерна зала.
У першу чергу, директор Центру Леся Волинець подякувала міській владі та благодійникам, які не залишали заклад без допомоги усі роки його існування.
«Ми гордимося, що дітки не лише здобувають знання, а й отримують необхідне лікування, адже у нас діє й реабілітаційний центр», - розповіла директор закладу і вручила подяки благодійникам.

Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зачитала привітання від народного депутата України Ігоря Палиці.
«Дозвольте подякувати за сумлінну працю найперше вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави. Бажаю усім школярам підкорювати нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконаний, що ваші робота та наполегливість стануть запорукою значних успіхів у дорослому житті», - зачитала Ірина Констанкевич.
«Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» організував відпочинок для наших діток у Буковелі, подарував техніку, зробив ремонт фойє», - зазначила Леся Волинець.

Завдяки роботі Фонду у Центрі встановили пандуси, обладнали сенсорну кімнату, забезпечили оргтехнікою. Та й на ювілей прийшли не з порожніми руками - подарували закладу магнітофони.
«Ми вже декілька років співпрацюємо з центром. Співпраця дуже тісна. Адже тут навчаються діти, яким особливо необхідна благодійна допомога. Власне, це головна функція «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», - розповіла Ірина Констанкевич.
Інші благодійники, яким подякувала Леся Волинець від імені колективу, також прийшли не з порожніми руками. Цінні подарунки вручили представники фонду «Волинь має майбутнє», обласного дитячого фонду «Благодійна місія», духовенства.



До привітань долучилися представники влади міста. Перший заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що, незважаючи на фізичні вади, діти які прийшли на свято, душевних вад не мають.
«Вони так безпосередньо дивляться на всіх нас. Напевне, у звичайній школі діти не так сприймають такі заходи. Мене дуже вразила розповідь директора про дівчинку, яка щойно виходила декламувати вірша. Коли вона потрапила у Центр, то пересувалася лише на інвалідному візку. А сьогодні уже ходить», - розповіла Лариса Соколовська.



Під час урочистостей вихованці «Навчально-реабілітаційного центру» демонстрували свої таланти: співали, танцювали. Привітати заклад прийшли і відомі артисти: Василь Чепелюк, Алла Опейда, В’ячеслав Судима. У фойє Палацу культури Луцька, де відбувався захід, організували також виставку дитячих робіт, які виконали школярі Центру у різних гуртках.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus