USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку - найкраща торгівля, - народні майстри. ФОТО

9 Травня 2013 12:30
«Мистецька вулиця», де можна придбати різноманітні предмети народного виробництва, продовжила роботу у Луцьку у День Перемоги.

Так, «Мистецька вулиця» бере свій початок від Театрального майдану і простягається вулицею Лесі Українки. Тут можна придбати, глечики, вироби з дерева домашнього та повсякденного вжитку, буси з бісеру, ляльки-мотанки, сорочки, покривала та багато іншого зробленого руками народних умільців.

Продавець Михайло Андрусяк розповідає: «На травневі свята по всій Україні відбуваються такі заходи. В Луцьку це - вже традиційно. Час від часу приїжджаємо з Івано-Франківщини, продаємо ось такі корисні речі. По всій Україні їздимо і в Луцьку та Дніпропетровську - найкраща торгівля».

Лучанка Жана Миляшкевич сама робить і продає вироби з кераміки, каже: «Люди цікавляться і людям подобається таке українське, традиційне, щоб це була ручна робота. Дуже добре, що у нас функціонує такий проект як «Мистецька вулиця».

Своєю чергою, місцева мешканка Тетяна не оминає «мистецьку вулицю», бо, каже, тут можна знайти багато цікавого: «Дуже добре, що є таке. Є сувеніри нашого краю. Дуже задоволена. Купила «чотки» для молитви».

«Мистецька вулиця», кажуть організатори, у Луцьку діє цілий рік, однак активується здебільшого на свята.

Продавці народних виробів кажуть, що 4 наступні дні вони пропонуватимуть лучанам свою продукцію.



































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Факт Показати IP 9 Травня 2013 14:24
Багато дерев`яних виробів китайські та до ручної роботи не мають жодного відношення.
Факту до Факт Показати IP 10 Травня 2013 08:32
Молодці наші умільці! А Ви,як завжди, "шукаєте в молоці кістку". Думаю, що Ви намагаєтесь берегт українські традиції. Але - "Кайдашевої сім!ї"...
Віктор Показати IP 11 Травня 2013 12:03
Усі деревяні вироби китайського виробництва, машинні фабричні вишивки... інше місцевий кітч диких полішуків, але це і є рівень нашої культури і розуміння її владою. Основний стержень МЕДОВУХА.
лучанин Показати IP 12 Травня 2013 09:07
Базар набув нової тематичної форми і перейшов на вулиці міста під маскою "покращення". СТИДОБА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus