USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – ще одне неприбуткове підприємство

18 Червня 2013 14:42
Через статутні функції та зобов’язання КП «Центр туристичної інформації та послуг» не є самоокупним.
Про це розповіла директор підприємства Олена Семенюк під час засідання міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 18 червня.
За словами Олени Семенюк, на утримання «Центру туристичної інформації та послуг» з міської скарбниці на весь 2013 рік потрібно лише 100 тисяч гривень, тоді як торік така ж сума була необхідна з червня по грудень. Так, посадовець зауважила, що 85 тисяч з них іде на зарплату 4 працівників підприємства, лише один з яких працює «на повну ставку».
«З тими функціями, які на нас покладені, які є неприбуткові в основному, нам складно буде вийти на самоокупність», - додала Олена Семенюк.
Вислухавши інформацію, голова комісії Павло Данильчук зазначив, що, ймовірно, це прийде поступово, якщо буде розвиватися туристичний потенціал Луцька.
Поміркувавши, якими ж способами зробити підприємство прибутковим, члени комісії разом із Оленою Семенюк погодилися, що основою заробітку в перспективі буде організація платних екскурсій.
«Якщо промоція міста працюватиме, то це є шанс. Проведення екскурсій ми не витрачаємо ніяких коштів, лише свій час, тож це можливість нормально заробити», - зауважила Семенюк.
Своєю чергою, депутат Тарас Бас запропонував на базі КП створити «якусь муніципальну турфірму», аби організовувати не лише «внутрішні» екскурсії, але й за кордон. Утім, Олена Семенюк відповіла, що цього можна досягти лише шляхом розширення штату підприємства, хоч це і ризикова справа, адже доведеться залучати додаткові кошти на зарплату. «Таких фірм дуже багато і вивести її на рівень, щоб вона почала окуповуватися буде важко», - додала посадовець.
Врешті, депутати дали завдання Олені Семенюк до кінця року підготувати бізнес-план на 2014 рік і запропонувати у ньому шляхи заробляння грошей підприємством. А для наповнення статутного фонду КП навіть припустили можливість виділити більше грошей з міського бюджету на наступний рік.
«Є такий стереотип, що КП має отримувати кошти з міського бюджету… Треба розвивати інші види послуг і заробляти», - підсумував Тарас Бас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus