USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку будуть однакові велопарковки - у виконкомі «дали добро»

24 Травня 2013 12:54
Велосипедні стоянки лише визначеного зразка архітектурою міста відтепер можна ставити у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 24-ого травня.

Управління містобудування і архітектури запропонувало порядок і схеми розміщення об’єктів для паркування велосипедів. Однак, згідно з нормами законодавства, цей документ є регуляторний, а відтак підприємцям або фізичним особам, які хочуть поставити таку споруду, треба пройти тривалу процедуру регуляторної політики.
«Хай підприємці ставлять без усіх цих процедур. Бо підприємець скаже: «Тут процедура, яка займе місяць, я цього не буду робити»», - зауважив заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця зазначив: «Треба спростити процедуру. Якщо людина хоче невелику парковку, то від нього треба заяву і схему. І через 5 днів він отримає дозвіл. Бо якщо більшу парковку, то тоді треба робити проект».

У підсумку члени міськвиконкому, щоб запустити процес розвитку велосипедної інфраструктури, прийняли рішення про затвердження типового зразка встановлення паркувальних споруд для велосипедів. Це зроблено для того, аби по місту не ставили велопарковки, які не пристосовані до сучасних велосипедів і більше заважають, ніж вирішують проблему, - кажуть представники громадських організацій.

Безпосередній механізм отримання дозволів на встановлення парковки члени міськвиконкому обговорять наступного разу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ініціатор Показати IP 24 Травня 2013 13:47
маленька поправочка: інформація може сприйнятись як "обовязкові зразки", але насправді йдеться про "рекомендований зразок". Все інше написано правильно. Ціль такого кроку - спростити механізм офіційного встановлення ВП у Луцьку. Повноцінний документ ще потребує пройдення певних процедур... вони на черзі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus