USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку дбатимуть про чистоту повітря

23 Травня 2013 13:45
Акція «Чисте повітря» стартує у Луцьку з 27 травня.

Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк.

Протягом місяця управління транспорту та зв’язку, відділ ДАІ Луцького МВ УМВС України у Волинській області, Волинської обласної ради Українського товариства охорони природи, Державної екологічної інспекції у Волинській області, представники транспортних організацій здійснюватимуть виїзний контроль викидів відпрацьованих газів автомобільного транспорту, який експлуатується на вулицях, підприємствах міста при виїзді автомобільного транспорту на маршрут та на кінцевих зупинках маршрутних таксі. Заміри викидів забруднюючих речовин автомобільного транспорту фіксуватимуть у відповідному акті.

Установ та організацій, на балансі яких перебуває автомобільний транспорт, зобов’язали:

- не допускати виїзду на маршрут автомобільного транспорту в разі перевищення допустимого рівня токсичності викидів відпрацьованих газів;

- забезпечити виїзд на маршрут транспортних засобів у відповідності до вимог.

Підприємствам, акредитованим у галузі контролю за викидами забруднюючих речовин від пересувних джерел забруднення атмосферного повітря:

- забезпечити відповідність технічним характеристикам експлуатаційної здатності обладнання та приладів метрологічних підрозділів і взяти участь у загальноміській акції «Чисте повітря»;

- при проходженні обов'язкового технічного контролю транспортних засобів фізичними та юридичними особами, які є власниками чи експлуатують їх, видавати талон перевірки токсичності викидів двигуна автомобіля встановленого зразка.

За словами радника міського голови з екологічних питань Бориса Сороки, у місті налічується 77 промислових підприємств-забруднювачів атмосфери, що перебувають на державному обліку, та 256 підприємств, що мають дозволи на забруднення повітря.

«Усім відомо, що без їжі людина може прожити 27 днів, без води - 7 днів, а без повітря - не більше 2-х хвилин, при чому екологічно чистого. Отже, охорона атмосферного повітря - це питання державного значення. Тож не випадково у місті відбувається щорічна загальноміська акція «Чисте повітря», - каже Борис Сорока.

Акція триватиме до 27 червня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus