USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку хочуть комунальний медзаклад зробити приватним

11 Серпня 2011 12:16
Виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення доручити начальнику управління охорони здоров’я міської ради Федору Кошелю опрацювати доцільність існування госпрозрахункового підприємства «Мискур».

Про це стало відомо 11 серпня під час засідання виконкому.

Зі слів директора підприємства Людмили Колодій, яке нині підконтрольне міській раді, «Мискур» створений у 1999 році для «розвантаження бюджетної сфери».

Нині тут лікарі надають послуги з традиційної і нетрадиційної медицини. Вони використовують гомеопатію та немедикаментозне лікування.

Центр «Мискур» знаходиться у приміщені поліклініки №2. За показниками фінансово-господарської діяльності підприємство є самоокупне і ні разу за всю історію свого існування не використовувало бюджетні кошти.

Зі слів Колодій підприємство сплачує усі податки, орендну плату та соціальні відрахування. Апаратура, якою користуються медики куплена за їхні власні кошти.

З огляду на це, міський голова Микола Романюк зазначив, що не бачить сенсу в тому, аби підприємство було підконтрольне міській раді. Мовляв, варто «відпустити його у вільне плавання» аби ті існували у якості приватного підприємства.

«Заробітна плата… Ну хіба би перейшли на конверти. То можливо відпустити його у вільне плавання?», - зазначив Романюк.

Разом з тим начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель каже, що приватні медичні підприємства важко контролювати. Мовляв, перевірки там проводити треба з попереднім попередженням у десять днів. Крім того таким чином не можливо контролювати ціни на послуги підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Beautiful Days Показати IP 12 Серпня 2011 11:47
"Крім того таким чином не можливо контролювати ціни на послуги підприємства." А Вам аби контролювати ціни...,аби аби...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus