USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть зробити «живий» ланцюг

21 Січня 2011 09:01
У Луцьку у День Соборності України – 22 січня – громадські організації мають намір організувати «живий» ланцюг.

Про це повідомили 20 січня у молодіжному русі «Спротив».

Беручи приклад з першого «живого» ланцюга в Україні, який було утворено в січні 1990 року і котрий з’єднав Київ та Львів, 22 січня 2011 року у місті Луцьку, у 92 річницю проголошення Акту Соборності українських земель, відбудеться громадська акція відзначення Дня Соборності України, - йдеться у повідомленні.

Активісти громадських організацій Волині, лучани та гості міста створять «живий ланцюг» від Театрального майдану до пам’ятника Тарасові Шевченку. Цей «ланцюг» що символізуватиме єдність українського народу та соборність українських земель, - кажуть організатори.

Учасники «ланцюга» також спільно виконають Державний Гімн України. Невід’ємним атрибутом акції буде національна символіка.

Під час заходу планується провести флеш-моб: на символічній мапі України молодь напише гасла, які, на її думку, зможуть об’єднати Україну та сприятимуть утвердженню справді Української Соборної Держави.

Акцію планують розпочати 22 січня о 13:00.

(також читайте про "живий ланцюг" у Луцьку, який відбувся 22 січня2011 року)

Довідково:

22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя був підписаний Четвертий Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року, в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель - УНР об’єдналась із Західноукраїнською Народною Республікою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лексус Показати IP 21 Січня 2011 10:08
Знов дороги перекриють. Все як не в людей.
Ладо Показати IP 21 Січня 2011 10:38
Це так, для нагадування :) Умови І Універсалу 1. Проголошення автономії України в складі Росії; 2. Джерелом влади в Україні є український народ; 3. Управління України має здійснювати всенародні українські збори (сейми або парламент); 4. Українські збори приймають закони, і тільки ці закони діють на території України; 5. Висловлювалася надія, що неукраїнські народи, які проживають на території України, разом з українцями будуть будувати автономний устрій. 18.01.1919—21.01.1920 — Делегація УНР бере участь у Паризької мирної конференції Антанти, яка вирішує майбутне спірних земель європейських держав, що програли у Першої світової війні. УНР намагалась отримати міжнародне визнання, але це суперечило позиції Великобританії, що підтримувала ідею «єдиної та неподільної Росії», та Франції, що намагалася посилити Польщу за рахунок західноукраїнських земель для того, щоб припинити просування на Захід більшовизму. Певні опасання західних держав були пов'язані з неспроможністю УНР організувати велику регулярну армію та поширенням соціалістичних ідей у стані керівництва. УНР не було офіційно визнано, натомість Польща отримала масштабну військову допомогу, яка частково була задіяна ПРОТИ Української галицької армії. САМЕ ЦІКАВЕ !!! Аналогів напевне в історії не було :) 1939—40 рр. — уряд УНР переїхав до Франції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus