USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку колядували гості з-за кордону. ФОТО

13 Січня 2013 11:13
Три фольклорні колективи з Білорусі та Польщі приїхали у Луцьк, щоб поколядувати разом із мешканцями та гостями міста.

Святково-обрядове дійство «Віншуємо з Колядою» відбулося у межах етно-фестивалю «Різдво у Луцьку», яке розпочалося на Театральному майдані 12 січня.

Участь у різдвяних піснеспівах взяли понад 80 творчих колективів з більшості районів Волинської області та запрошені з-за кордону гурти.





Почесну місію відкриття фестивалю доручили першому заступнику Луцького міського голови Святославу Кравчуку. Тож, у своєму вітальному слові він подякував колективам за те, що приїхали до Луцька і привітав усіх присутніх з Різдвом. «Я думаю, що лучани отримають велике задоволення від цього прекрасного свята», - додав посадовець.



Подякував перший віце-мер і волинським медоварам, які уже традиційно взяли участь у дійстві.

Окрім того, під час етно-фестивалю від Вифлеємського вогню миру голова ВОГО «Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан» Володимир Дмитрук запалив свічку, яку спільними зусиллями виготовили місцеві пасічники. До слова, Вогонь миру до Луцька привезли члени Волинської округи Національної скаутської організації України «Пласт».










Відразу після цього на сцені почали виступати творчі колективи, прославляючи своїм співом величну подію Різдва Христового.








Тим часом різдвяні віншування тривали і в Палаці культури Луцька. Святково-обрядове дійство «Три празники в гості» зібрало у залі чимало охочих послухати колядки і щедрівки у виконанні творчих колективів з усієї області.





Так, зі сцени усіх присутніх вітали фольклорні гурти з міст та багатьох районів Волині.





А впродовж свята місцеві умільці та виробники влаштували на Театральному майдані різдвяний ярмарок, з виставкою-продажем різдвяно-обрядових атрибутів та частуваннями традиційними різдвяними стравами.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus