USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на вакцини потратять 137 тисяч гривень

12 Серпня 2010 17:10
Луцький міськвиконком 12 серпня затвердив місцеву програму профілактики епідеміологічних захворювань на 2010-2015.
Завідувач епідеміологічним відділенням санітарно-епідеміологічної станції міста Луцька і Луцького району Валентина Новачевська розповіла, що необхідність програми назріла з прийняттям відповідного закону, який на державному рівні регулює імунопрофілактику.
За словами завідувача, профілактика епідеміологічних захворювань в Україні переживає важкі часи через антищеплювальну пропаганду. Окрім цього на думку Новачеської на прикладі минулорічної епідемії грипу стало зрозумілим, що «є сили, які зацікавлені в тому аби збути препарати, які необхідні для лікування грипу».
Окрім цього існують проблеми з поставкою самих вакцин, 65 % яких не довезли у Луцьк, а також з комплектацією кабінетів для щеплень в закладах освіти.
Завдяки програмі, яка передбачає додаткову закупівлю вакцин не лише за рахунок держбюджету, а й місцевої казни, лікарі намагатимуться щепити не менш як 95% представників усіх вікових груп, а також груп ризику. Зокрема, це стосується медичних представників, які контактують з хворими.
Новачевська зазначає, що програма передбачає доведення до мінімуму захворювань на інфекційні хвороби. Зокрема, такі як кір, краснуха, гепатит та інші. А також підтримання статусу України, як держави вільної від поліомієліту, який вона має з 2006 року.
Згідно з програмою, купувати вакцини, які повинні вводити дітям згідно з календарем щеплень, будуть за рахунок держбюджету. А за кошти місцевої казни купуватимуть вакцини для профілактики сказу, правця, зниження захворюваності на гри та ГРЗ.
Для закупівлі протигрипозних вакцин, які надходитимуть у школи-інтернати та організовані колективи необхідно 85 тисяч гривень. Загалом сума коштів, передбачених програмою на рік – 137,5 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Elena Показати IP 13 Серпня 2010 13:52
Как стало известно корреспонденту сайта «Запорожское время», налоговая служба арестовала счета запорожского ЛВЗ «Хортица». Арест счетов произошел в связи с штрафом в 360 миллионов долларов, который налоговая служба наложила на предприятие за укрывательство доходов. Деньги со счетов завода будут сниматься для погашения задолженности ЛВЗ «Хортица» перед государством.Как сообщал сайт ранее, государственная налоговая инспекция в Запорожской области, в ходе проверки, обнаружила ряд нарушений и финансовых махинаций по уплате налогов на ЛВЗ "Хортица". В связи с этим, на ЛВЗ "Хортица" наложен штраф в размере 360 миллионов долларов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus