USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку ремонтуватимуть будинки об’єднань співвласників

13 Травня 2010 11:48
Серед будинків, яким допомагатимуть через програму капітального ремонту житлового фонду міста, опинилися і будівлі ОСББ.

У місті зареєстровано 74 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, із них 47 – за останні два роки.

Наразі потребує вирішення питання виділення допомоги ОСББ у капітальному ремонті конструкцій та інженерних мереж будинків об’єднань співвласників.

Таким будинкам допомагатимуть за кошти міського та державного бюджетів, самих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і власників нежитлових приміщень, розташованих у житлових будинках.

Передовсім, співфінансування з місцевого бюджету на конкурсних засадах буде спрямоване на проекти ОСББ, націлене на покращення технічних характеристик житлових будинків, засобів обліку води та теплової енергії.

Міські чиновники очікують, що у місті побільшає об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Може й з’явитися власна управлінська структура для вирішення проблем утримання будинків.

Проте під час сесії Луцької міськради 12 травня більшість обранців громади не прислухалися до пропозицій депутатів Андрія Козюри та Миколи Нікітюка спрямувати кошти із реконструкції бігових доріжок на стадіоні «Авангард» на розвиток ОСББ. Тоді йшлося про два мільйони 600 тисяч гривень.

Обранець громади Андрій Козюра нагадав слова луцького мера Богдана Шиби про те, що у будинках, де будуть створені ОСББ за програмою «Дахи» будуть відремонтовані покрівлі. Проте, за словами Козюри, цього не сталося в жодному із таких будинків.

«Каюся, що не виконав те, що декларував. Проте ремонт робили там, де було вкрай необхідно. Людям текло на голову», - сказав Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus