USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку розпочинаються санітарно-екологічні дні

23 Жовтня 2013 11:53
Загальноміська акція «Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!» стартує у Луцьку з 25 жовтня, - повідомили у прес-службі Луцькради.
Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк. Цим же документом доручено відділу екології протягом акції організувати загальноміську толоку з очищення парків, скверів, пляжів, територій прибережних захисних смуг водних об’єктів від сміття та відходів; здійснити загальноміську посадку зелених насаджень на громадських територіях; сприяти участі громадських організацій, волонтерів у загальноміських заходах в рамках акції «Чистий двір, вулиця, місто – чиста Україна!»
Також у повідомленні йдеться, що керівники підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форм власності, повинні організувати санітарно-екологічні дні, прибирання територій від опалого листя та відходів на власних та прилеглих територіях щоп’ятниці протягом місячника.
Керівникам ЖКП та головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків доручили організувати роботу з санітарного очищення прибудинкових територій житлових будинків, підвалів, горищ, технічних приміщень від сміття, опалого листя та побутових відходів, забезпечити регулярне вивезення великогабаритних відходів та посилити контроль за вивезенням будівельних відходів з прибудинкових територій; з метою залучення лучан до участі в акції організувати роз’яснювально-агітаційну роботу на територіях житлово-комунальних підприємств, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Комунальне підприємство «Парки та сквери Луцька» зобов’язали забезпечити систематичне очищення закріплених для обслуговування територій парків від побутових відходів та не допускати спалювання опалого листя; здійснювати належний контроль за санітарно-екологічним станом територій парків, наданих в оренду окремим суб’єктам господарювання; в осінній період 2013 року продовжити роботу з розчищення Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі України від порослі та самонасіву, парку імені 900-річчя Луцька - від аварійних дерев та за потребою здійснити відновлювальні посадки на розчищених територіях.
Комунальному підприємству «Зелене господарство Луцька» в осінній період 2013 року необхідно забезпечити здійснення осіннього етапу озеленення міста.
Також до участі в толоках та санітарно-екологічних днях з прибирання власних територій, територій прилеглих скверів, парків, зелених зон, водоохоронних зон і прибережних захисних смуг річок будуть залучені педагогічні та учнівські колективи.
Управлінню освіти доручили 25 листопада організувати акцію зі збору та передачі на утилізацію відпрацьованих побутових хімічних джерел струму, а до 25 грудня цього року - осінній етап щорічної акції зі збору та заготівлі макулатури у навчально-виховних закладах міста; протягом місячника організувати екологічні інформаційно-просвітницькі заходи під гаслом «Кожен українець може зробити свій внесок у покращення довкілля!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus