USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку відремонтують висотки. За кошти жильців?

22 Липня 2010 10:11
У будинках підвищеної висотності Луцька будуть відремонтовані системи протипожежного захисту.

Про це інформує ІАЦ «Луцьк».

Мерія планує завершити ремонти до 15 жовтня. З цією метою міському голові запропоновано виділити з резервного фонду бюджету міста 200 тисяч гривень для фінансування відповідних робіт.

Рішення про системи протипожежного захисту прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради.

За інформацією заступника міського голови, начальника управління екології Бориса Сороки, в Луцьку є три будинки підвищеної поверховості: на вулиці Словацького, 12, проспекті Волі, 22 та Київській площі, 6. Останній належить ОСББ «Наш дім». Інші – департаменту житлово-комунального господарства міськради, тобто, ЖКП № 3.

За словами начальника Луцького міського управління МНС Руслана Фтемова, зараз у місті з’явився ще один будинок підвищеної поверховості на вулиці Шевченка, 13а. Він наразі не перебуває на балансі жодного ЖКП і не має відповідної протипожежної документації. Найімовірніше, тут буде створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Однак, за словами Руслана Фтемова, в ОСББ на Київській площі, 6 не було прийняте рішення про зміну тарифної політики в частині фінансування ремонту та технічного обслуговування систем протипожежного захисту будівлі за рахунок квартплати мешканців.

Швидше за все, така доля чекає й будинок на вулиці Шевченка, 13а, де вже відмовились від виведення сигналу на пульт централізованого нагляду пожежної охорони. У будь-який момент це може спричинити небажані наслідки, якщо виникне пожежа.

Що стосується двох будинків на вулиці Словацького, 12 та проспекту Волі, 22, які перебувають на балансі ЖКП № 3, то комісія зобов’язала департамент житлово-комунального господарства привести в належний стан інженерне обладнання систем протипожежного захисту цих будинків до 15 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus