USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У мерії дали третину мільйона на ремонт пам’ятки архітектури. ФОТО

4 Липня 2013 15:00
Капітальний ремонт будинку на вулиці Лесі Українки, 32, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, обійдеться міській скарбниці у більше, ніж 300 тисяч гривень.

Про це у телефонному коментарі «Волинським новинам» розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький.

За його словами, ремонт будинку почали на підставі рішення членів профільної комісії, які його оглядали ще торік. Так, розпочали відновлення конструктивів приміщення. Зокрема, запланували зробити капітальний ремонт фасаду будівлі та покрівлі.

Як розповів «Волинським новинам» начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міськради Сергій Годлевський, ліпнину на стінах приміщення відновлять та знову пофарбують у такий же зелений колір. «Змін кольорів чи чогось іншого не передбачено. Тобто все залишається в силі, так як це є пам’ятка», - зауважив він. Щодо внутрішніх робіт у будинку, то їх не передбачено.

Розпочали роботи 1 липня з відновлення покрівлі. Як зауважив Годлевський, проблеми спочатку були саме з нею. Завершити капітальний ремонт мають до 1 вересня.
Також Іван Кубіцький додав, що додаткових дозволів на ремонт пам’ятки архітектури не було потрібно, оскільки вона – місцевого значення.
Проектну документацію розробили у Волинській філії ДП «ДНДПВІ «НДІпроектреконструкція». Роботи ж виконує підрядник «РБУ-Вишків-АТ».
Фінансування ремонтних робіт здійснюватимуть із міського бюджету. За інформацією Івана Кубіцького, на це мають виділити орієнтовно 314 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus