USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У себе на подвір’ї лучанка справляє мажорні поминки і весілля

14 Вересня 2013 18:31
«Торік ховали викладача університету. На столі було запечене на грилі м'ясо акули, бичачі яйця під вершковим соусом і королівські креветки на шпажках», - розповідає 51-річна лучанка Галина Мисковець.

«Пропонували у ресторан шеф-кухарем іти, навіть учитися в Італію відправляли. Коли відкрила їхні холодильники, трупним запахом понесло. Відбивні жарили з м'яса, що зіпсувалося півроку тому. Вирішила, що краще вдома свій ресторан відкрию», — каже лучанка.
Організовує весільні бенкети, хрестини, поминки на своєму подвір'ї. Ціни в Галини Олександрівни - з найдешевших у Луцьку. Бере від 70 гривень за людину, тоді як у кафе від 150, інформує Gazeta.ua.
«Зараз ніхто не робить весілля на 200 людей. Віддають перевагу родинним вечіркам на 20-30 персон. Чоловік спеціально зробив для мене довгу альтанку. Щоб посадити 20 людей, ставлю чотири столи.
Іноді поминки обходяться дорожче за весілля. Торік ховали викладача університету. На столі було запечене на грилі м'ясо акули, бичачі яйця під вершковим соусом і королівські креветки на шпажках. Наливали текілу, віскі, коньяк на п'ять зірочок і вино 20-річної витримки. Прошу, щоб спиртне гості приносили самі.
На 20 гостей купують 10 літрів горілки і чотири пляшки вина. У серпні гуляли весілля в українському стилі. Наливали тільки медовуху трьох сортів: з липового і гречаного меду та на вишневому сиропі. Спробувала — одразу сп'яніла», - ділиться спогадами пані Галина.
Жінка каже, що взяла на роботу трьох помічниць. Двом кухарям платить по 2,5 тисячі гривень, посудомийниці — тисячу.
«Чоловік подарував посудомийну машину. Тому з Вальою у жовтні буду прощатися. Візьму ще одну куховарку. Стояти на кухні по 15 годин на добу більше не можу. Кухаркам даю один вихідний на тиждень. Якщо до свадьби готуємося, то на роботу приходять о шостій ранку. За понаднормову зміну доплачую і дозволяю взяти продуктів додому.
З найдешевшої вечірки має 1,5 тис. грн.
«Третина йде на продукти. Свіже м'ясо двічі на тиждень купую у фермера. З мороженого гарних відбивних не зробиш. Курей на бульйон беру в сестри, овочі — з базару. Хліб і недоїдки чоловік потім возить швагрові в село свиням. Окорочки, рибні котлети і голубці заморожуємо. Їх доїдають діти й чоловік. Вдома варю тільки супи. Схудла на 20 кілограмів. Важила 90, а тепер маю 70. Страви постійно пробую, тому майже нічого не їм», - каже Галина Олександрівна.
Бізнесом вона займається четвертий рік.
«Двічі на рік їздимо на море. Влітку були в Чорногорії, зимою збираємося у Єгипет. Старшій доньці купили машину. Менша вчиться у Києві на юриста. За навчання платимо 20 тисяч гривень у рік. Хочемо в хаті кришу розібрати і другий поверх добудувати», - ділиться планами лучанка.
Купила тисячу тарілок за сто гривень
У травні до меню Галина Мисковець додала ціни за побитий посуд.
«Найчастіше б'ють стакани. Чоловік щомісяця докупляє по 10 штук. За півроку викинула 12 побитих тарілок. Часто забирають виделки і чайні ложечки. Кладу біля тарілки ножі, але ними користуються тільки 10 відсотків гостей. В Луцьку позаторік один завод закривався. В їдальні моя знайома працювала, я купила тисячу тарілок за 100 гривень. Мені цього на 10 років хватить», - підсумувала Галина Мисковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Боня Показати IP 14 Вересня 2013 18:43
А де вас знайти чи можливо хоч якісь контакти я иеж до вас хочу!
МАХА Показати IP 14 Вересня 2013 19:39
МОЛОДЕЦЬ.СКАЖІТЬ АДРЕСУ.
Семен Показати IP 14 Вересня 2013 20:37
Ну і при чім тут в заголовку статті дебільне слово "мажорні" ?
Бізе Показати IP 14 Вересня 2013 21:11
ага, спробуйте, вже двічі з отруєннями людей звідти забирали. гарно проплатили писакам щоб рекламу прогнати. найшвидше санстанцію і податкову треба там нагодувати! коли вже народ наїсться дешевого...лохотрон непереможний!
Василь до Бізе Показати IP 14 Вересня 2013 21:34
Де ти тут рекламу побачив? Ні адреси, ні телефонів хазяйки не вказано. Людина надає якісні послуги, і не дере три шкури, як залєскі і корони вітовта, і своїх клієнтів буде мати завжди. За це їй респект, як то кажуть. А щоб не травитися, менше горіляки хляти треба. А то як в анекдоті, спочатку пили коньяк, потім горілку, потім самогон і спирт, а в кінці отруїлися вівсяним печивом.
Бізе до Василь Показати IP 14 Вересня 2013 22:15
ви мені васюню не тикайте, ідіть пийте і респектуйте там, тут спілкуються люди котрим здоров*я своє важливіше пари гривень, котрі такі як ви понесете лікарям на другий день після чаркування в такому генделику. хоча вам все до анекдоту краще зводити
Лучанка Показати IP 14 Вересня 2013 21:36
А мене цікавить, який чином цей бізнес організований??? Куди дивляться СЕС, управління з захисту прав споживачів, податкова інспекція, пожежники, управління з охорони праці, інспекція з праці (чи оформлені офіційно працівники), Пенсійний фонд??? З однієі сторони, ніби і нормально, що тітка в себе дома організувала бізнес, нічого ні в кого не просить, але з іншого - це ж громадське харчування, і правила ведення господарської діяльності мають бути однаковими для всіх.
Тарас до Лучанка Показати IP 14 Вересня 2013 22:11
хай ще й кладовище там організує, покійника в городі, а народ на подвір*ї гопака гонить. цікаво, сусіди напевно в захваті від такої підприємливості..
Василь до Лучанка Показати IP 15 Вересня 2013 00:23
Я Вас прошу, ви забули, в якій країні живете? Та в нас весь бізнес так організований: приходять в кафешку пожежні, СЕС, податкова, чи інші "гості" - дається "на лапу", і все ОК, а потім ті видатки закладаються в ціну, і за все це платимо ми з вами. І як ви отруїтеся в тій "офіційній" кафешці, то ніц не доведете, бо в них по документах все чисто, а отруїтися ви могли і вдома. З іншої сторони, людина працює сама, і за якістю продуктів стежить сама, їй просто невигідно труїти людей, бо до неї потім ніхто не прийде. Нічого не заробляється так довго, і не втрачається так швидко, як репутація. Людина працює, і має. А тут, я бачу, зібралися любителі позаздрити: "а чото вона в Єгипет їздить і другий поверх будує, а я тут такий розумний, і нема грошей". Бо працювати потрібно, а не чекати поки черга на квартиру підійде, а гроші самі з неба впадуть на голову.
Олександр Показати IP 14 Вересня 2013 23:15
Як мене уже задовбали оці історії бізнесу на "ВН" - то якийсь барига, що картоплю у Крим возить, то ця он...
Катя Показати IP 14 Вересня 2013 23:51
Цитата: "дозволяю взяти продуктів додому". А хто оплачує взяті кухарками продукти? До того ж, організовуючи святкування в ресторані, решту продуктів забирають (звичайно і персоналу дещо залишають, але замовники вирішують самі, що і скільки лишати), а тут "Хліб і недоїдки чоловік потім возить швагрові в село свиням. Окорочки, рибні котлети і голубці заморожуємо. Їх доїдають діти й чоловік." Так що далеко не дешево виходить.
Я Показати IP 15 Вересня 2013 00:00
Барига не барига, тітка чи дядько, але яка різниця, люди, вам до них, чи тим більше їм до вас. Заробляють люди, і вас зі мною хочуть навчити. Ви ж не хочете, і судячи з коментарів саме не хочете поїхати в той же Єгипет чи ще кудись. Легше всього написати комент що це не є правильним. Хто схоче - піде, хто ні, той ні. З.І.: сам теж не піду :)
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2013 10:44
НнЕ ДУМАЮ, ЩО ВОНА НЕ МАЄ ДОРЗВОЛІВ НА ВСЕ. Мусить мати, як вона їх взяла- це вж друге діло.Але баба підприємлива, колишня певно спекулянтка,або торговка.У нас так працюють всі. У нас 80 процентів бізнесу в тіні. Тут нічого дивного нема.Видно зв"язки добрі має баба,бо не всі дадуть такі дозволи.До беззаконності ми вже звикли.Всі структури корумповані без винятку.А це, що в нас в Луцьку деруть по всяких гендедиках суму космічну - це всі знають. А ,хо вас заставляє до цих бандитів йти у бар пити каву, за 10 грн чашку,купи банку і пий собі місяць за 100 грн буде чудова кава.А не за 10 раз 100 грн.Я не ходжу по цих генделиках, не даю їм збагачуватись з нас дурних.Чого дурпний, бо бідний, чого бідний,бо дурний.
ХевЕнайсДЕЙ Показати IP 15 Вересня 2013 11:03
«Торік ховали викладача університету. На столі було запечене на грилі м'ясо акули, бичачі яйця під вершковим соусом і королівські креветки на шпажках» Українці завжди славились ви!6онами один перед одним
Александр до ХевЕнайсДЕЙ Показати IP 15 Вересня 2013 11:21
100%. причем на поминках.
Маня Показати IP 15 Вересня 2013 11:24
ДЛоходить до абсурду. Йому вже не треба нічого,пішов на той світ в чому прийшов.Бичачі яйця,господи з глузду зїхали,хто їх їсть-це коли і звідки таке блюдо прийшло до нас з дуру чи що ,багатії сходять.А слонячих ще не подають?Ото як подадуть,то то мертві по встають.Олігархи ану погнали в тропічні країні за слоновими яйцями. Дибілізм повний.
Ваня до Маня Показати IP 15 Вересня 2013 14:15
Маню, а що поганого в тому, щоби приготувати якусь екзотику типу бичачих яєць чи креветок? Я розумію, що ви крім смаженої картоплі з власного городу і соєвих сосисок нічого більше не можете собі дозволити, але не судіть усіх по собі. Викладач університету - це поважна людина, яка своєю працею заслужила на те, щоб його достойно пом'янули друзі та рідні. Тим більше якщо його сім'я фінансово спроможна це зробити, то чому би і ні? Українці, коли вже вас перестане душити "жаба"? Міняйте трохи свою свідомість, позбавляйтеся від жлобо-полішуцько-стереотипного мислення, і вам відкриються нові горизонти у житті. Всім удачі!
Александр до Ваня Показати IP 16 Вересня 2013 11:07
Объявление от Г.Московец: "Внимание! Всем "поважним" людям меню на свои поминки утверждать заранее! "Новые горизонты" цен и наша фантазия гарантирует изменение Вашей "свідомості", "позбавить від жлобо-полішуцько-стереотипного мислення" и позволит нам с Вами действительно достойно помянуть заслуженных людей их друзьям и близким"
Оля Показати IP 15 Вересня 2013 11:27
А де фото цієї олігарши?Тепер всі на поминки до неї їсти бибачі яйця.Ото дали,краще б написали що на весіллі чи на іншому застіллі.Ото реклама,нормальна людина туд не піде
Оля Показати IP 15 Вересня 2013 11:27
А де фото цієї олігарши?Тепер всі на поминки до неї їсти бибачі яйця.Ото дали,краще б написали що на весіллі чи на іншому застіллі.Ото реклама,нормальна людина туд не піде
Любі свині Показати IP 15 Вересня 2013 14:41
Читаючи саттю я реготав до бестями. Ну,по - перше - Луцьк місто маленьке і "вичислити" хто така Г.Мисковець не є проблемою.Тому маємо признаки такої собі дешевенької реклами з прицілом на рубрику "з життя видатних людей".По -друге - цей вінегрет з бичачих яєць,акули та покійного викладача з університету... Ну я плакаль знову з журналюг - ну написали-б, що були такі страви на ПОМИНКАХ ,без уточнень кого саме ховали. Певно у Г.Мисковець це була найкрутіша публіка - бідна до кінця життя всім розповідати буде.А для ВН - то взірець еліти та елітарних харчів ( певно,в селі кореспондента не знають що це таке ). Далі - душероздираюча інформація про куплені тарілки по 100 грн.! Вітаю - оборудка століття відбулася. Певний присмак обіди за наших людей в мене з"явився після інформації про побиті стакани і вкрадені ложки - ну як так можна!!!А наукові дослідження пані Мисковець щодо користування волинянами столовими ножами повинно бути більш глибоко вивчене кореспондентами ВН,так як мене, наприклад,це теж сильно стурбувало.Ше цікавить питання чи з покійником наїзджають на подвір"я до п. Мисковець ( за додаткову послугу могла-б ще грошенят до прайсу добавити.. ).Але тут може бути накладочка - привозять покійника - а там весілля на 20-30 чол. ( зі слів "продвинутої господині"зараз більше ніхто не робить...Коротше - харить в житті коли тебе бабка в засаленому халаті починає повчати, крадучи при цьому частину твоїх харчів ( сама призналась!!!)Да там посудомийниці Валі треба бути обережною - хазяйка сказала " в жовтні з Валею буду прощатися..." А бичачіяйця подаватимуть?:)
Маня Показати IP 15 Вересня 2013 15:25
Підтримую і я реготала.Дурнішої статті і годі пошукати. Це просто жах,особливо про покійника.Люди вам,що розум затьмарило.Та годуй ти там хоч свиней, я думаю після такої реклами до неї підуть хіба що свині.
Ви хоч читаєте самі, те що пишете?!. Показати IP 15 Вересня 2013 15:53
Дурдом!!!
За чей щет этот банкет, кто оплачивать будет? Показати IP 15 Вересня 2013 20:59
«Торік ховали викладача університету. На столі було запечене на грилі м'ясо акули, бичачі яйця під вершковим соусом і королівські креветки на шпажках» - уявляю переддень цієї процедури - кожна кафедра мусить здати стільки-то тисяч. І збирають однаково із професорів, в яких зарплата мільйонами (включаючи побори із студентів за здачу іспиту) і з лаборантів, які виживають на тисячу мінімальної зарплати. А куди ті кошти на поховання пішли, ВН в шутку і здала цілий університет.
Ха Показати IP 16 Вересня 2013 10:18
криша... Вальою... куховарка... альо, ви що там медовихи спробували?
Тася Показати IP 16 Вересня 2013 12:02
Дурдом якийсь, робота для відповідних контролюючих органів-це вже явний перебор.
Наташа Показати IP 16 Вересня 2013 19:44
Дякую. Підняли настрій, я під столом)))))
вона Показати IP 10 Жовтня 2013 18:42
Всетаки розумом не блістає..Написати..дозволяю кухаркам взяти продукти.Це так явно крадуть і написати таке в статті,оскільки на будь-якому бенкеті не буває лишніх продуктів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus