USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В санстанції радять боятися комарів, кліщів і води

31 Травня 2010 09:47

Головний санітарний лікар Луцька та Луцького району Іван Ульчак порадив населенню використовувати засоби захисту від комах.
Про це пише ВІП .
За словами Ульчака, повністю винищити комарів у парках неможливо. «Це треба індивідуально використовувати засоби захисту - креми, відлякуючи речовини, аби комарі не кусали», – сказав він.
У Луцьку цьогоріч поки не знайшли комарів, які б переносили малярію. Не було таких випадків і у попередні роки. «Населення наше їздить всюди, людина може бути у стадії зараження малярією – комар вкусив, заразив, потім вкусив когось іншого», – розповів санітарний лікар.
За його словами, комарі переносять багато недуг, в основному тих, які передаються через укус. До того ж, вистачає також кліщів у парках і лісах. Щоправда, за словами Ульчака, на території Луцька цього року не зафіксували жодного випадку кліщового енцефаліту.
Окрім того, небезпека чекає у водоймах - дощі змивають бруд у річки і тому вода у них брудна і мутна. «Буде завідомо поганий результат аналізу цієї води. Візьміть звичайну одноразову склянку і подивіться, яка та вода»,– наголосив лікар і порадив не купатися у забруднених водоймах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 31 Травня 2010 11:58
прикол!цю інформацію як мені розказав один облсесовець заборонила надавати янко...цікаво, що знову буде війна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus