USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відомий луцький слон змінить стиль уже цієї суботи

24 Квітня 2013 17:14
Перший етап акції «Яскравий Луцьк» відбудеться 27 квітня. На початок організатори планують одягнути на славнозвісного слоника за Палацом учнівської молоді індійські шати.

Акція не лише допоможе неординарним чином прикрасити місто, але й покаже, як спільними зусиллями можна змінити своє оточення. Початок заходу о 15.00, - інформують організатори.

«Яскравий Луцьк» - це подвійний дебют: вперше місто прикрасить «вуличне в’язання», а також це перший проект, який реалізується у місті за рахунок Спільнокошту або ж краудфандингу. Завдяки Спільнокошту на сайті Великої ідеї biggggidea.com від понад 40 доброчинців зібрали 3900 гривень. Цього вистачило на 200 мотків ниток загальною довжиною близько 60 кілометрів. Також кошти використають на промоцію наступних етапів акції.

Наступним радикально яскравих змін зазнає вхід до головного корпусу Луцького національного технічного університету, над яким з’явиться в’язана райдуга. Також організатори планують прикрасити зелену територію за РАГСом, а також сквер «Зоряний» у центрі міста.

Акція «Яскравий Луцьк» організована Центром туристичної інформації та послуг, спільнотою «Луцьк-мама» та Сестрами Спіциними, численними волонтерами та вболівальниками.
Довідково:

Ярнбомбінг (yarn bombing, вуличне в’язання, трикотажне графіті) дослівно перекладається як «бомбардування пряжею». Явище повстало одночасно у Нідерландах та Техасі та швидко стало популярним у західній Європі, адже вуличне в’язання дозволяє прикрасити найрізноманітніші об’єкти у міському просторі дешево та просто.
Адепти цього руху об'єднані однією ідеєю - перетворити холодні й сірі міські квартали в яскраві, унікальні і життєрадісні місця, змінюючи світ на краще. Шанувальники ярнбомбінгу подорожують по всьому світу, залучаючи до руху нових однодумців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ПРАГМАТИК Показати IP 24 Квітня 2013 23:04
Не забудьте прибрати після себе, коли ці в*язані портянки вицвітуть! Бо після ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ досі брудноття бовтається по деревах!!! А як гарно все було спочатку!!! Вже 9 років як революція відгриміла, а почистити колишню розважальну атрибутику - нікому!!! ПШИК РЕВОЛЮЦІЇ І ГРОШАМ НА ПРИВЕДЕННЯ до належного стану того, що колись так радісно "ПРИКРАШАЛИ"...
Forever Autumn до ПРАГМАТИК Показати IP 24 Квітня 2013 23:26
А до чого тут ініціатива простих людей і помаранчева революція? О_о...
Mangol до ПРАГМАТИК Показати IP 25 Квітня 2013 09:13
??? Натуральний ПРАГМАТИК :)
з Луцька Показати IP 24 Квітня 2013 23:35
Ну то нехай "адепти цього руху" самі й в'язали, а не вчителі по школах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus