USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вільних ділянок і вільних кварталів житлової забудови у Луцьку немає

8 Серпня 2013 15:34
Луцька міська рада не може реалізувати право громадян на безкоштовне отримання землі, мотивуючи це тим, що немає вільних ділянок і вільних кварталів житлової забудови.
Водночас, у місті зараз готують розпродати кілька земельних ділянок комерційного призначення, інформує Четверта влада.
«У нас були земельні ділянки передбачені на торги, їх майже 10. Частину ділянок виставили на торги і продали або надали в оренду, а частину - взагалі ніхто не захотів купити. І ми їх виставляли по три-чотири рази», - розповів начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала.
У повідомленні йдеться, що не проданими залишилися земельні ділянки великих площ і там виробничі території. Наприклад, на вулиці Електроапаратній. «Тепер переглянули всі ці ділянки, бо на них є документи і порядком передбачено, що ми повинні зробити пакет документів, зареєструвати його, зареєструвати те право за міською радою комунальної власності, розробити на них експертні оцінки для стартової ціни і тоді, щоб не було жодних корупційних складових, передати цей пакет організації, яка буде проводити торги і яка буде з ліцитатором стукати молотком й проводити самі торги», - пояснив Шабала.
Сергій Шабала розповів, що орієнтовно на початку наступного року проведуть торги, де спробують продати 8 ділянок комерційного призначення.
«Перелік земельних ділянок комерційного призначення погоджений, він є на сайті міськради, є в рішеннях з їх місцем розташування. На сьогодні ми повідомили про це Держземагентство і оголосили конкурс на виконавців землевпорядних робіт. Конкурс передбачає терміни і зараз прийматимуть документи від організацій. А вже 6 чи 12 вересня буде сам конкурс. Переможець розробить всю технічну документацію, зареєструє ділянки в реєстрі державної кадастрової системи і потім ми зробимо експертну оцінку цих земельних ділянок і будемо визначати організацію на конкурентних засадах, яка проведе торги. Процедура так зарегульована по числах, що практично може тільки на початок наступного року, чи на перший квартал, ми зможемо вийти на кінцевий результат, тобто на проведення торгів», - підсумував начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 8 Серпня 2013 16:46
Депутат Гриб має три безкоштовні ділянки під забудову.
Ковельчани Показати IP 8 Серпня 2013 22:13
Депутат Ляшук має чотири ділянки під забудову, а інші по одній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus