USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За чий кошт куплені дерева, які мер Луцька садив у дитсадочках?

31 Травня 2013 15:00
Луцький міський голова «попіарився» за рахунок грошей батьків, - такої думки окремі лучани, чиї діти ходять у дитячий садочок №20 «Тополинка».

Про це стало відомо під час акції «Посади квітку дбайливими руками – хай розквітне місто разом з нами», яка відбулася у луцькому ДНЗ №20 31-ого травня.

Луцький міський голова Микола Романюк взяв участь в екологічній акції. Зокрема мер саджав дерева у дитсадочку разом з дітьми.

Представники ДНЗ кажуть, що зелені насадження надані виключно спонсорами. Батьки ж переконують, що очільник саджав дерева, куплені за їх кошти.

Загалом для акції придбали майже 600 зелених насаджень: туя, хвоя-мікс, ялівці, бегоній, чорнобривці, троянди тощо.

За словами завідувачки луцького ДНЗ №20 Марії Станіславчук, усі зелені насадження до акції надані спонсорами, а не за гроші батьків. «Ні одна рослинка не придбана за їх гроші», - каже керівниця садочку. І додає, якщо колись батьки і давали гроші на квіти, кущі чи дерева, то з ними це узгоджували. Адже, мовляв, озелененням у закладі займаються уже понад 5 років.

Натомість деякі батьки переконують, начебто їх постфактум повідомили про те, що кошти, що вони здають на потреби дитсадка, були витрачені на зелені насадження. І кошти - чималенькі, - переконує одна з мам. Крім того, вона каже, що з батьками не радяться, на що керівництво садочку витрачає їх «кровно зароблені». Зокрема, за кожною групою закріплена територія дошкільного закладу, яку мають озеленити і встановити фігурки.

На чиєму боці правда - невідомо. Утім достеменно зрозуміло, що конфлікт існує. Один зі шляхів його вирішення – це загальні збори, де треба розставити всі крапки над «і», - вважають батьки вихованців.



















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
222 Показати IP 31 Травня 2013 15:13
у всіх ДНЗ стрижуть гроші шляхом проведеня зборів.а хто не здасть кошти, суму яких диктує завідувачка-дитина тих батьків попадає в "немилисть" персоналу, і страждає від цього.і що робити????
Оля Показати IP 31 Травня 2013 19:12
Категорично незгідна з тим, що зелені насадження були куплені за кошти батьків, моя донька другий рік ходить в цей чудовий ДНЗ "Тополинка" і жодного разу з нас кошти на квіти або дерева не вимагали. Звичайно батьки підтримують фінансово садочок, але все відбувається за згодою і з ініціативи батьків!!! Я можу з гордістю заявити, що "Тополинка" це найкращий садочок в Луцьку, висококваліфікований персонал, чудовий інтер'єр, прекрасне харчування, моя донечка і я дуже задоволені, що ми ходимо саме в цей садочок. P.S.Не коректно висловлюватя за всіх батьків не запитавши перед тим дійсно їх думки.
Олеся Показати IP 31 Травня 2013 19:25
Ми будемо випускатися в цьому році з садочка № 20 за чотири роки перебування мали можливість спілкуватися з усіма членами колективу починаючи від адміністрації, педагогами-спеціалістами, нашими вихователями. помічниками вихователів та іншими членами колективу та можемо лише написати слова вдячності тому що вони всі як квочечки турбуються про дітей, а ваші слова про "немилість та помсту" не тільки не коректні, а й дуже образливі для цих людей. В місті крім нашого садочка ще є багато то змініть його та отримайте можливість порівняти. А за кошти потрібно питати міську раду, яка ставить у таке становище працівників освіти. Ще раз дякуємо за наших дітей!!!!!
1303 Показати IP 31 Травня 2013 20:20
Шукати винних потрібно не серед працівників садка, а вище. Риба гниє з голови, а працівникі лише пєшкі тут.
Olia Показати IP 31 Травня 2013 20:32
Ми ходимо в цей садочок 4-й рік і ніколи не було проблем, а особливо претензій за гроші!Особисто чула від вихователів, що садочку подарували багато різних рослин. А кошти за них ніхто не збирав.Тут явно щось не те! Не може бути такого, що всі групи не платили, а "одна з мам" стверджує, що так!?Судячи з усього написаного у статті, я ,чомусь, впевнена, що ця "мама" і замовила цей "бруд"! Пішли би ВИ...в інший садочок!
Оксана Показати IP 31 Травня 2013 21:08
Дуже задоволена даним садочком. А батьки, які висловлюють обурення просто не мають чим зайнятися.Дякую за хороший садок і вихователів
Леушина Анна Показати IP 31 Травня 2013 21:08
Я взагалі шокована такою відвертою неправдою!!!!По перше:ніяких коштів особисто я не здавала на зелені насадження.По друге:ті кошти які здаю,до речі зовсім невеликі,завжди узгоджуються та звітуються,відповідальність на високому рівні!І по третє:садочок дійсно чудовий,з прекрасним завідувачем,завдяки якій "Тополинка"процвітає,чуйними та кваліфікованими вихователями,кухня просто чудова!!!Чесно,обурена такою брехнею та неадекватністтю зі сторони "ОДНІЄЇ МАМОЧКИ"P.S."Тополинка"ми тебе любимо!!!!
Анна Показати IP 31 Травня 2013 22:50
Я дуже хотіла б почути і побачити, що ця незадоволена мама зробила для дитячого садка.Прийшла б вона років 14 назад і подивилася, в якому стані були майданчики, що було в групах.Коли старша дочка завела тепер меншу в садок, вона здивувалась і запитала, чому не було такої краси в садку колись в її дитинстві. З меншою сестричкою діти відвідують всі майданчики, але найбільше до душі старшій дитині припала її колишня група, в якій вона виховувалася.То невже не можна вірити дитячим очам і захвату , з яким вже доросла дитина розповідає про садок? В хорошу сторону дуже багато змінилося в цьому садочку. Я вдячна завідувачеві і персоналу за хорошу велику працю, яку деякі "мами" не цінують. Я вдячна, що моя дитина відвідує садок "Тополинку", а не руїни, які були колись.
Анна Показати IP 31 Травня 2013 22:50
Я дуже хотіла б почути і побачити, що ця незадоволена мама зробила для дитячого садка.Прийшла б вона років 14 назад і подивилася, в якому стані були майданчики, що було в групах.Коли старша дочка завела тепер меншу в садок, вона здивувалась і запитала, чому не було такої краси в садку колись в її дитинстві. З меншою сестричкою діти відвідують всі майданчики, але найбільше до душі старшій дитині припала її колишня група, в якій вона виховувалася.То невже не можна вірити дитячим очам і захвату , з яким вже доросла дитина розповідає про садок? В хорошу сторону дуже багато змінилося в цьому садочку. Я вдячна завідувачеві і персоналу за хорошу велику працю, яку деякі "мами" не цінують. Я вдячна, що моя дитина відвідує садок "Тополинку", а не руїни, які були колись.
Юрій Показати IP 3 Червня 2013 01:01
Так, вихователі чудові, а завідувачка- не адекватна, з тої когорти, що люблять пропіаритись за чужий кошт. Вихователі ж, як заручники між деспотичною завідувачкою, бо бояться потрапити в її немилість, не виконавши її вимог, та батьками, які вимагають звіту за потрачені з батьківських фондів кошти. До речі, за весь період перебуванння дитини в садочку жодного разу завідувачка не завітала на батьківські збори-ні зі звітом, ні з подякою! А про хамство Марії Юхимівни до батьків чув не один раз!!!
жителі мікрокрайону до Юрій Показати IP 3 Червня 2013 13:54
пане Юрію, Пропишіть, будь ласка, свій власний внесок у піар завідувача і поясніть в чому ви вбачаєте цей піар, можливо в тому, що вона всі вихідні працює в садочку для ваших дітей (ми жителі мікрорайону маємо можливість спостерігати за цим) чи висаджує вами закуплені квіти на своїй дачі, якої в неї немає (поскільки нам відомо)? Совісті у Вас, Юріє немає, щоб писати такі нісенітницю, а можливо це ваші придумки? Краще самі підійдіть до завідувача та переконайтесь у правоті своїх слів, а не судіть з чужих слів. А можливо це вашому псевдоніму відповідають слова "чужим горем" убитої мамочки, яка незнає на якому світі живе і що вона хоче
жителі того ж мікрорайону до жителі мікрокрайону Показати IP 3 Червня 2013 16:57
Вам, як жителям мікрорайону, які мають можливість спостерігати за активністю на території садочку в різний час, також має бути відомий той факт, що непосильно дбає про благоустрій присадкової території не завжди і не в усьому сама пані завідувачка. Досить часто виховательки в робочий час тоді, коли мали би доглядати за вихованцями закладу, скопують клумби, прибирають та облаштовують територію, фарбують ігрові споруди. Безумовно все це дуже потрібно для благоустрою та забезпечення комфортних умов перебування дітей у садочку, але чому це робиться працівниками садка, в посадові обов'язки яких не входить виконання перерахованих дій. Ці люди -- вихователі мають перш за все дбати про фізичний, інтелектуальний та моральний розвиток дітей, а не бути на побігеньках у вищестоячих. Щоб мати повагу та визнання від підлеглих та батьків, які налаштовані на посильну співпрацю на благо своїх дітей, не потрібно пнутися зі шкіри аби перед кимось вислужитися, потрібно лише по-людськи ставитися до людей.
Olia Показати IP 3 Червня 2013 15:12
Пане Юрію, якщо Вас, як і Мене, цікавить звіт про кошти, які батьки здають у фонд садочка, то загляньте на стенд, який постійно оновлюється корисною, а головне - важливою інформацією. Мудрі Батьки, записуючи дитинку в садочок, розуміють те, що будь який заклад потребує догляду... Я - мама вихованки цього садочка, яка із задоволенням ходить сюди, бо тут не тільки вчать букви і цифри,а й можна комфортно і весело провести час, поки тато з мамою на роботі...
Оксана Показати IP 3 Червня 2013 17:09
Цікаво було почитати не лише гарячу новину про події, що мали та мають місце у нашому садочку, але й гарячу стрічку коментарів. Таке враження, що активні дописувачі навіть не припускають, що хтось може мати думку відмінну від їхньої, коли на те є об'єктивні підстави. Шкода лише, що таких рішучих батьків, як ця "мамочка" в нас мало, які не бояться ставити прямі питання та домагатися відповідей на них. Я й сама б швидше на це не зважилась -- краще поберегти нерви, але цілком підтримую її за відважність, певною мірою, та прямолінійність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus