USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Нічні екскурсії та сучасні технології: якою буде «Ніч у Луцькому замку»

21 Серпня 2018 15:42
Нічні екскурсії та шоу з сучасними технологіями, а також виступ популярного гурту ONUKA - таким буде феєричне арт-шоу «Ніч у Луцькому замку», яке цьогоріч відбудеться 8 вересня на День міста.

Про це йшлося 21 серпня під час прес-конференції щодо проведення фестивалю «Ніч у Луцькому замку 2018».

Феєричне арт-шоу, яке відбудеться вже вдесяте, цього року пройде у рамках заходів із відзначення 933-ї річниці Луцька.

2018 рік оголошено роком Культурної спадщини в Європі, тому цьогорічне дійство спрямоване на те, аби із застосуванням сучасних технологій підкреслити історичну значимість та велич Луцького замку, зокрема, утвердити його здатність бути осередком важливих подій.

Як зазначив радник міського голови Ігор Поліщук, фестиваль «Ніч у Луцькому замку» - це чудова нагода представити місто, адже на святкування Дня Луцька завітає чимало гостей та делегацій з-за кордону. З його слів, фестиваль вирішили перенести, оскільки в липні чимало лучан їде у відпустку, тож вони не змогли б побачити це чудове дійство. Окрім того, каже Ігор Поліщук, цьогоріч температура вночі у липні була +13, тож відвідувачам було б не комфортно. Він наголосив, що програма фестивалю обертається навколо історії нашого міста – це не є окремі виступи, а фактично це цілісний твір.



Своєю чергою, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів каже, що за допомогою фестивалю хочуть звернути увагу на Луцький замок, адже в ньому відбувалося чимало значимих історичних подій.

Вона розповіла, що ворота замку відкриються о 20.00. Загалом у програмі фестивалю передбачені такі дійства: SUMMIT, церемоніал «Вогонь Луцького замку», гостини у княжому граді. Серед мистецьких колективів – королівський оркестр HARMONIANOBILE, TENORSBELCANTO (квартет тенорів). До того ж присутні матимуть можливість побачити віртуозне виконання балету «PAQUITA», стати учасником перформансу «Світло ночі», побачити арт-інсталяцію «Воскресіння» та багато іншого.

Завершальним акордом дійства стане виступ відомого українського гурту ONUKA, який виконає відомі хіти та представить нову платівку «MOZAIKA». Тетяна Гнатів наголосила, що у програмі покажуть розвиток культири від давньої до сучасної, тому саме ONUKA виступить на завершення дійства.
Варто зазначити, що цьогоріч на проведення фестивалю Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив 1 мільйон гривень

«Аби не ці кошти, то фестиваль міг би і не відбутися. Щодо загального бюджету "Ночі у Луцькому замку", то він на стадії уточнення. Вартість квитка становитиме 400 гривень. Чимало квитків роздадуть певним соціальним категоріям», - наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вовк Показати IP 21 Серпня 2018 16:42
то значить голодранцям ніц не світить. Мийте ноги і гайда спати.
Любі свині Показати IP 21 Серпня 2018 16:59
Прикольно, що кожне сільське тріо чи дует голосно пише про себе англійською ( типу New Wasyky ). От почитайте приведену в статті рекламну афішу ( чи як там тепер по модньому ) - з 10-ти позицій - 6 по англійському ( ні, я не проти англ. , але то забагато ) . Складається враження, що на ніч в замку завітали якісь всесвітні метри музики...А що таке "З.д. мапінг вартові часу"? З.д. - зад - мене вже насторожує...А SUMMIT у Луцьку як пояснити - мозахізм чи шо? Якщо серьйозно - може треба простіше прості речі називати, а не понтуватись в знанні іноземної і не відлякувати потенційних гостей цього дійства епічними і бравурними назвами. Щасти Вам. Я на таке не піду і нормальним на раджу...
До л. свині Показати IP 22 Серпня 2018 15:48
Якщо насторожує і страшно, і щось відлякує , то потрібно бути вечорами вдома . а А ми , ті хто все бачив і чув минулого року , чекаємо дійства з нетерпінням і дякуємо !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus