USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Керівникові хору «Посвіт» - 80 років

27 Червня 2010 13:20
Заслуженому працівнику культури України, творцеві і керівникові Народної аматорської хорової капели «Посвіт» Ростиславу Кушніруку 27 червня 2010 року виповнилося 80 років.

«Посвіт» створений у 1989 році. У 1997 році йому присвоєно звання «народний аматорський»
Хорова капела «Посвіт» налічує понад 40 учасників різного віку та професій, яких єднає любов до української пісні, - пише сайт Палацу культури міста Луцька.
В репертуарі колективу українські народні пісні, патріотична та духовна музика композиторів М.Лисенка, М.Вербицького, Д.Січинського, М.Леонтовича, історичні, козацькі та повстанські пісні. в обробці Ростислава Кушнірука та пісні волинських композиторів.

З часу створення хорова капела «Посвіт» презентувала понад 1000 концертних програм. Колектив учасник багатьох фестивалів повстанської пісні та урочистостей з нагоди державних свят.

Сам Ростислав Кушнірук давно відомий на Волині як учасник національно-культурного руху. До слова, у 1944 році у 14-річному віці він пережив виселення з сім’єю до Сибіру через звинувачення брата Аполлінарія у зв’язку з УПА.

Зараз Ростислав Кушнірук мешкає в селі Маяки біля Луцька і не полишає активної творчої діяльності. «Не кожному випадає дожити до такого віку при здоров’ї. А як бачите, попри всі незгоди дожив. І не просто дожив, а вже багато літ займаюся улюбленою справою, яка мені в радість», - сказав Кушнірук 26 червня в інтерв’ю газеті «Волинь-нова».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маяки Показати IP 27 Червня 2010 13:41
ОГО! Кушнірук і на 60 не зовсім тягне! Живий, активний... Браво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus