USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині - колекція прапорів з усієї України

12 Грудня 2014 19:00
На Волині представили колекцію прапорів з усієї України. Про це інформують наші колеги з «Телевізійного Центру Ковель».

Волонтерка Катерина Валевська майже три місяці подорожує українськими містами. І у кожному з них волонтер і організаторка «Великої української ходи» поповнює свою колекцію прапорів, яка символізує єдність України. П'ятий десяток експонатів такої колекції для майбутнього музею «Єдина Україна» жінка розміняла у Ковелі, де інтерес до приїзду волонтера виявили як представники місцевої влади, так і громадські активісти.

З 14 вересня, відколи стартувала «Велика українська хода», пані Катерина позначає її маршрут на карті: позаду - 15 тисяч кілометрів і півсотня українських міст, де вже побувала активістка Майдану і волонтер батальйону «Айдар».

«Нас провів Майдан, прямо з віче. Отак, з прапором. Люди зібрали нам 1100 гривень і ми, нас тоді було 15 чоловік, пішли в ходу. А я сказала: «Якщо це треба — Бог нас проведе. І бачите — всі двері відкриті...», - розповідає Катерина Валевська.

У Ковелі колекцію прапорів, які символізують єдність України, жінка представила на місці, де в майбутньому з'явиться пам'ятник героям Небесної сотні. За кожним із таких прапорів - людські долі, своя історія мужності та боротьби за нову Україну.

«Це прапори з усієї України, з тих міст, де вшановано пам'ять героїв Небесної сотні, Майдану та АТО. Де люди залишили свої слова, написані душею і серцем. Що пишуть люди? Щоб закінчилася війна, всі хочуть миру. І щоб наші захисники вітчизни поверталися додому живими... А я пишу завжди тільки одне: «Бог і мир з Україною...», - каже пані Катерина.

Представники місцевої влади передали організаторці «Великої української ходи» 51-ий прапор для колекції майбутнього музею, який планує організувати пані Катерина.

«Далі — видати книжку. Я вже першу партію планую видати до 20 лютого — і створити музей «Єдина Україна», де показати всіх героїв України. А самі головні наші герої — це ті хлопці, які віддали своє життя за незалежність України», - зауважує волонтер Катерина Валевська.

Свої автографи на прапорі залишили і ковельчани.

Я написав слова: «Владо! Пам'ятай коктейлі Молотова! Тому що вже скоро ми будемо відзначати річницю тих подій, а влада — як на місцях так і в Києві, забуває, що це таке. Забуває те, що пробудило весь народ до дій. Що звалило попередній режим і що, можливо, звалить і цю владу. Ця акція є пізнавальна. Вона об'єднує. І все те, що ця жінка розказує — дуже цікаво», - говорить громадський активіст Володимир Кравчук.

Поспілкуватися з Катериною Валевською прийшли також громадські активісти Ковеля.

«Ми мерщій прибігли, аби зустрітися. Тому що таких героїв як Небесна сотня, напевно у нас не було і не буде в країні. 20.25.25 “Я пам'ятаю, як вони йшли на бій, а їм кричали «Куди ви йдете?» вони відповідали, що йдуть за країну, щоб ви всі жили. Ви знаєте, вони, посміхаючись, поверталися і знову йшли в бій, в нову хвилю отих розстрілів. І важливо, що хтось продовжує цю справу. І цю естафету підхоплять, бо це ніколи не забудеться. І житиме в серцях наших людей...», - каже координатор ГО «Майдан гідності» Людмила Строкова.

Окрім Ковеля, на Волині Катерина Валевська також відвідала обласний центр та міста Володимир-Волинський і Нововолинськ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вацык Показати IP 12 Грудня 2014 19:38
А, $ по 18,10 !
Хлоп Показати IP 13 Грудня 2014 10:39
ВН, ще трохи, i ви досягнете рiвня Волинського телебачення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus