USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк джазував у замку під відкритим небом. Фото. Відео

16 Травня 2010 15:24
На п’ятий міжнародний фестиваль джазу «Музичні діалоги 2010», який відбувся 15 травня у Луцькому замку, з’їхалися молоді джазмени і визнані віртуози джазу.

Фестиваль проходив в рамках Днів Європи у Луцьку, саме тому за словами президента Луцького джаз клубу Олега Баковського на свято запросили гостей з європейських країн.

До замку послухати джаз зібралася публіка різного віку. Молодь сідала прямо на траві або бордюрах.

На фестивалі виступали квартет «Jazz in time» з Нововолинська, луцька команда «Rezus Blues», тріо з Москви гурт «Ok-Tet Trio».

Окрім інструментальних композицій Rezus Blues», які виступили на «діалогах» уже друге, подарували декілька вокальних композицій з солісткою Галиною Конах.

Тріо з Москви гурт «Ok-Tet Trio» виконували пісні англійською мовою на вірші канадської співачки Сієни Дален, американця Едварда Еслина Камінгза та солістки тріо Тетяни Балакірської.

До речі, Балакірська, яка за професією є музичним журналістом, коментуючи виступ сказала, що її авторську музику навряд чи можна вважати класичним джазом. Проте, публіка тепло сприйняла філософські пісні «Ok-Tet Trio».

На завершення на сцені виступали визнані у світі джазу музиканти. Лучанин Олег Баковський, німець Даніель Спір та поляк Лєшик Драніцкий грали на трубі, гітарі та контрабасі у складі тріо Unity.

А «золота труба Європи» Валерій Колесніков джазував разом з донеччанином Олександром Тереховим.


Закінчився фестиваль джем-сешн - тобто музичною імпровізацією. На святі були присутні заступник міського голови Анатолій Пархом’юк, який вручив Колеснікову почесну грамоту Луцької міськради «за вагомий внесок у розвиток культури України», а Баковський подарував джазмену чорно-білу фотографію з його портретом.

Під час дійства кожен з присутніх міг стати членом Луцького Джаз Клубу та придбати компакт-диски учасників фестивалю.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зюзя Показати IP 3 Серпня 2010 23:51
все класно,тільки хто ту мажорку самозакохану КОНАХ запросив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus