USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцьк заготовляє солому для американців і європейців

26 Травня 2010 16:35
У серпні на Волині відбудеться міжнародний фестиваль соломникарства «Сніп» - витратні матеріали, а саме соломку, заготовить і нададуть майстрам господарі фестивалю.

Про це стало відомо на засіданні оргкомітету фестивалю 26 травня.

Фестиваль «Сніп» у світі проводиться вп’яте. Проте в Україні він триватиме вперше. Досі майстрів-соломникарів приймала Білорусь та Угорщина.

Фестиваль проходитиме з 1 по 7 серпня 2010-го. Учасники відвідають Луцьк та село Купичів Турійського району, де діє студія соломникарства «Житечко».

Як повідомив начальник обласного управління культури Володимир Лисюк, фінансуватиметься захід із трьох джерел. Частина коштів надійде з обласного бюджету, частину виділить міністерство культури з державного бюджету, а учасники повинні сплатити ще й особисті внески.

Зокрема, іноземні гості самі оплачуватимуть харчування та проживання у готелі, транспортні витрати. Участь майстрів із інших областей оплачуватиметься з держбюджету. Тож чиновник запевнив, що фестиваль не вийде надто затратним для області.

Планується, що на фестиваль прибудуть близько ста учасників. Керівник студії «Житечко» Марія Кравчук розповіла, що на попереднє запрошення відгукнулися майстри соломникарства з Голландії, Швейцарії, Англії, Угорщини, Італії, Франції, США, Білорусі.

У програмі заплановано, що у рамках фестивалю відбудуться майстер-класи, діятиме виставка-продаж творчих робіт учасників і авторська виставка робіт Марії Кравчук. Учасників повезуть на екскурсію у музей «Солом’яне диво», студію «Житечко» в село Купичів. Відбудеться науково-практична конференція «Художня обробка соломи від минулого до сьогодення».

Організатори домовилися, що забезпечать учасників фестивалю витратними матеріалами. Адже для проведення майстер-класів із соломникарства потрібна не лише підготовлена солома, а й спеціальні інструменти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus