USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині передбачать кошти на два міжнародні фестивалі

26 Січня 2017 18:00
200 тисяч гривень на організацію фестивалю «Стравінський та Україна» та мільйон на проведення міжнародного фестивалю «Берегиня» у 2017 році пропонують передбачити депутати облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Член комісії Олександр Курилюк повідомив, що пропонує внести декілька змін до регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини. Так, 200 тисяч гривень щороку він пропонує передбачити на проведення фестивалю «Стравінський та Україна». Торік на фестиваль було передбачено лише 25 тисяч, які так і не профінансували, у 2016 році фестиваль фінансував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Депутат наголосив, що на Волині в Устилузі діє єдиний в світі музей композитора Ігоря Стравінського, заходи фестивалю відбуваються у Волинському облмуздрамтеатрі, Палаці культури міста Луцька та у Музеї композитора.

На проведення міжнародного фестивалю українського фольклору «Берегиня» він пропонував передбачити мільйон гривень, адже фестиваль планують організувати у 2017 році і багато українських колективів готові приїхати. Фестиваль депутат назвав іміджевим заходом високого рівня.
Своєю чергою, заступник голови облради Олександр Пирожик просив передбачити 100 тисяч гривень у програмі на фінансову допомогу КЗ «Історично-культурний комплекс Вовчак – Волинська січ» для здійснення відновлювальних робіт в урочищі Вовчак. З його слів, цього літа урочище хочуть забезпечити автохтонною садибою, щоб урочище, окрім місця таборувань та національно-патріотичних вишколів, стало музеєм просто неба. Перша черга історичного комплексу, з його слів, вже завершена, тож цьогоріч хотілося б завершити і другу.

Олександр Курилюк висунув пропозицію щодо передбачення коштів на проведення археологічних досліджень в Олиці, де значних коштів потребує реставрація пам’ятки національного значення. Наразі роботи здійснюють поляки, виділяючи на це кошти. З проханням про фінансову підтримку проведення археологічних досліджень зверталося підприємство «Волинські старожитності».

Члени комісії рекомендували підтримати зміни до проекту програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus