USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Навчальний заклад для діток з вадами слуху відзначив 40-річчя

23 Травня 2010 11:18
Урочистості у луцькому навчально-виховному об’єднанні «Дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу №28 спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня для дітей з вадами слуху» з нагоди 40-річчя роботи закладу відбулися 21 травня.

Спершу дитсадок функціонував як звичайний для усіх дітей з прилеглого району. Лише із 1989 року отримав спеціалізацію. А кілька років потому заклад почав опікуватися і дітками молодшого шкільного віку, а відтак по сумісництву працювати як спеціальна загальноосвітня школа І-го ступеня.

У рамках заходу під символічною назвою «Перш за все, ми – батьки» перед батьками вихованців навчально-виховного інтернату виступили спеціалісти, котрі працюють з їхніми дітьми: психологи, сурдопедагоги, лікарі. Усі вони зійшлися у думці: вчасна професійна допомога для дітей із слуховими відхиленнями важлива, проте справжньою панацеєю є любов і розуміння близьких людей, їхня щоденна підтримка і допомога. Вдома – це батьки, у навчальному закладі – це вихователі та друзі закладу, які допомагають педагогам зробити роботу легшою та комфортнішою.

Гостями святкового заходу стали не лише батьки діток, які тільки розпочали навчання у садочку, а й близькі родичі випускників. Вони поділилися із батьками-початківцями своїм досвідом і майже кожен запевнив: життя їхньої дитини склалося повноцінним й успішним. І насамперед завдяки сумлінній і наполегливій праці над собою, до якої привчають вихованців із перших днів у садочку «Бджілка».

«Наш садочок недаремно носить таку назву. Узагалі в житті треба багато працювати, аби чогось досягти. А нашим діткам, як тим бджілкам, треба працювати вдвічі більше, адже на шляху до кожного досягнення, на кожному кроці їм доводиться долати нелегку перепону: майже повну відсутність слуху», - розповіла завідувач закладу Ольга Володіна.

Батькам дітки подарували невеличкий концерт: танцювали та співали. Здебільшого мовою жестів, хоча звучала й пісня у традиційному виконанні. Це стало найкращим доказом того, що завдяки наполегливій роботі навіть повністю нечуючих дітей можна навчити говорити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus