USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Помер автор «Їжачка в тумані» та «Левенятка і Черепахи»

10 Січня 2010 12:01
Помер письменник-казкар і поет радянської доби Сергій Козлов, повідомляє радіостанція «Ехо Москви» із посиланням на дитячого письменника та друга покійного Юрія Кушака. 
 
Козлову було 70 років - народився 22 серпня 1939 року в столиці СРСР. Помер учора в Москві через запалення легенів. Його казки увійшли до двадцятки найкращих у світі.
 
Нещодавно він став лауреатом премії імені Чуковського. Його найбільш відомі твори - книга і сценарій до однойменного мультфільму «Їжачок у тумані», інші книги про їжачка і ведмежатка, історії про Левенятка і Черепаху.
 

 
«Людина і письменник складали в Сергієві Козлові одне ціле. Навряд чи він би був тією прекрасною людиною, якщо би він не був письменником. І навряд чи був би справжнім письменником, не будь він таким ніжним, зворушливим, розумним і тим, хто любить життя людиною», - сказав Кушак, який був знайомий із Козловим із юнацьких років. 
 
«Коли нам було трохи більше за 20 років, тоді вперше Сергій Козлов приніс в «Літературну Росію», де я працював, свої перші казки. Я їх показав Леву Кассілю та Сергію Михалкову. Вони були вражені талантом цього письменника», - розповів друг померлого.
 
Кушак також відзначив, що «доля Сергія Козлова склалася складно, тому що в той час вийшов такий указ комітету по пресі про те, що дитячі письменники повинні писати про дітей, а не про всяку звірину». 
 

«Вони не розуміли, що в кожній тваринці, в кожному цьому милому характері їжачка або черепахи, там і була справжня людяність, там і була підказка дитинству бути добрими, люблячими, бути разом», - підкреслив Юрій Кушак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus