USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Табачник вилучить з підручників Костенко й Андруховича, бо вони ще живі?

31 Травня 2010 14:22
Після ініціатив щодо «змін» у шікільній програмі із зарубіжної літератури та української історії, міністр освіти і науки Дмитро Табачник вирішив змінити програму з української літератури.
Про це повідомляє Телеканал новин 24 .
Відтепер, щоб автора вивчали у школі, він повиненен бути … мертвим.
На «гарячій лінії» «Комсомольської правди в Україні» міністр Дмитро Табачник повідомив: «Ми повинні розвантажити шкільну програму, тому що вона надто ускладнена. Вивчати все неможливо. Приміром програма з української літератури. Існують європейська, французька традиції: там у школах не вивчають нині живих письменників, оскільки не устоялися ще естетичні критерії».

Отже, відтепер школярі не зможуть пізнавати секрети сучасної української літератури, адже сучасні автори не відповідають новому «естетичному» критерію – вони ще живі, - припускає канал 24.

Видання нагадує, що мова йтиме про творіння Ліни Костенко, що вже стали класикою. «Не збагатять діти своєї фантазії творами Ю.Андруховича, В.Неборака, О.Ірванця, Г.Пагутяка, не пізнають філософії «Казки про калинову сопілку» Оксани Забужко» - пише сайт каналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
wiking Показати IP 31 Травня 2010 22:45
не Г.Пагутяка, а Галини Пагутяк - лауреат Шевченківської премії цього року.
брєд Показати IP 1 Червня 2010 09:18
"не устоялися ще естетичні критерії" - здуріти можна, це про Ліну Костенко??? Просто шок! А стосовно "не зрозуміють" - то і Екзюпері, і Хемінгуея школярі потім через 10-20 років перечитують і по-новому сприймають...то, може, до 12 класу казку про колоька вчити??
Николай Показати IP 2 Червня 2010 19:50
Иванушку Дурачка, теперь хохлы изучать будут в оригинале! Проффесор Янукович - президент, доххтор наук Табачник - министр образования! Какого образования они президенты и министры? Это образование сегодня "Хохляндия" называется!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus