USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За що у Луцьку обожнюють «короля жахів»

8 Серпня 2014 11:23
Літературний вечір, присвячений творчості американського письменника, відбувся учора, 7 серпня, у луцькій кав’ярні «Druzi Forever».

Організатори заходу - представники молодіжної громадської організації «Алко». Взяти участь у тематичній зустрічі могли усі охочі поціновувачі творів видатного фантаста. На столі у кожного із присутніх красувалась книга Стівена Кінга.

Під час літературних посиденьок молоді люди по черзі зачитували уривки із улюблених шедеврів «короля жахів» та переглядали уривки із фільмів, знятих за мотивами творів Кінга.
Так, зі слів однієї із співорганізаторів заходу 16-річної Марти Дорошенко, вперше із творчістю Стівена Кінга вона познайомилась три роки тому.

«Я взяла у брата електронну книгу і одним махом прочитала вісім робіт Кінга. Тоді, якщо чесно, мене почало від нього нудити, але через рік я знову почала його читати і, все-таки, на мою думку, його можуть читати усі», - каже лучанка.
Дівчина вважає, що навіть тоді, коли книги Кінга уже набридли, після недовгої паузи справжні любителі творчості письменника знову й знову повертаються до улюблених книг і починають їх читати з таким же захопленням, як і раніше.

Марта розповіла, що прочитала 10 книжок американського фантаста, однак улюбленою є книга «Острів Дума»:

«У цій книзі йдеться про чоловіка, який потрапив у аварію, під час якої і сталася трагедія - йому відірвало руку, пошкодило стегно, уже не кажучи про психологічні травми. Тож лікар-психолог порадив пацієнтові поїхати на милий і спокійний острів Дума, на якому майже ніхто не живе, для того, щоб розвіятись і привести свої нерви до ладу. На цьому острові він починає малювати. Виявилось, що його малюнки можуть впливати на реальність. У книзі усе це гарно описано», - розповіла про улюблену книгу дівчина і зазначила, що «хоч цей твір не є дуже відомим, однак їй надзвичайно до вподоби».

Довідково:

Сті́вен Е́двін Кі́нг народився 21 вересня 1947 року у місті Портленд, США. Американський письменник, автор більш ніж 200 творів, серед яких понад 40 книг бестселерів в стилях жахи (horror), фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман. Було продано більш ніж 350 мільйонів копій його романів та збірок оповідань. На основі його історій знято ряд фільмів. Нагороджений медаллю «За особливий внесок в американську літературу».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
висновок Показати IP 8 Серпня 2014 12:25
Недаремно фільм "Сяйво" (реж. С.Кубріка) - займає 1 місце у рейтингу найкращих триллерів усіх часів. Фільм - шедевр!
Джулія Показати IP 8 Серпня 2014 12:35
"ВН"! АНОНС заходу важко було зробити???????????
прибиральниця Показати IP 8 Серпня 2014 20:24
Виявляється, це був вечір про Короля Жахів! А я думаю, чого це туалет такий зас*аний - видно з переляку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus