USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку кінопоказом вшанують загиблого кіборга

10 Вересня 2015 10:00
Прем’єра документального фільму про життя пластуна-кіборга – Євгена Подолянчука на псевдо «Скаут», який загинув 14 вересня 2014 року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту, відбудеться 14 вересня 2015-го – на роковини його смерті, – повідомляють організатори заходу.

Кінопоказ відбудеться в кінокомплексі «Adrenalin» о 18:30.

Ще будучи юнаком Євген захоплювався військовою справою, був учасником всеукраїнського військового пластового табору “Легіон”, а згодом обрав для себе професію військовика. Став розвідником у складі 3-го окремого полку спецпризначення, а з початком проведення АТО відправився на Схід для оборони територіальної цілісності України. 14 вересня, під час одного із зіткнень з бойовиками терористичних угрупувань в районі Донецького аеропорту, Євген отримав осколкове поранення в голову, від якого загинув по дорозі в госпіталь.

Для того, щоб вшанувати пам’ять кіборга, друзі хлопця зняли документальний фільм про його життя. У фільмі розповідається про юні роки Євгена та його доросле життя, як спецпризначенця. За їхніми словами Євген не служив в армії, він нею жив. І віддав своє життя за Незалежну України.

Невдовзі річниця з дня загибелі Героя. Його пам’ять вшановуватимуть українців, зокрема пластуни, по всій Україні. Схожі кінопокази відбудуться на багатьох центральних площах українських міст. А на рідній Черкащині відбудеться відкриття пам’ятника Євгену Подолянчуку.

Подію організовує луцький осередок «Пласту» – Національної скаутської організації України, членом якої був Євген Подолянчук.



Довідково:

Євген Подолянчук – старший лейтенант, командир групи спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення Євген Подолянчук. Випускник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (факультет розвідки), яку закінчив з відзнакою; активний член черкаського осередку Національної скаутської організації «Пласт».

«Пласт» – національна скаутська організація України, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі як свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот і провідників українського суспільства.

Зазначимо, що нещодавно режисер Іван Ясній та бійці ДУКу презентували у Луцьку документальний фільм про захисників Донецького аеропорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus