USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку побільшало режисерів та операторів

14 Червня 2010 08:38
Більше двадцяти молодих режисерів та операторів з Луцька, Острога та Ковеля презентували 12 червня в рамках проекту «Телешкола» свої екзаменаційні відеороботи: анонси документальних програм, соціальну рекламу, фільми-портрети та ігрові фільми.

Як розповів керівник студії «Правда PRO» – організатора «Телешколи» - Сергій Шараєвський, спершу навчання мало проходити лише для учасників кіностудії. Проте, згодом проектом зацікавилися молоді люди різних громадських організацій, тому кількість студентів збільшилася до двох десятків.

Лекції і практичні заняття викладали «школярам» режисер та оператор телеканалу СТБ Анастасія Колендо і Микола Бандурко, які спеціально для цього приїздили до Луцька.

Навчання почалося у березні й тривало три місяці – щосуботи. Після першого місяця учні розділилися на режисерів-сценаристів та операторів.

Вінцем «Телешколи» став показ екзаменаційних кіноробіт. Основною тематикою фільмів були соціальні проблеми.

Сергій Шараєвський пояснює, що проект не є комерційним. Проте, аби окупити затрати на навчання, кожен учасник за участь в «Телешколі» заплатив близько 600 гривень.

Викладач історії телебачення і кіно, режисури та драматургії Анастасія Колендо пояснює, що не прагнула навчити людей знімати, а в першу чергу намагалася зацікавити учнів кіномистецтвом.

«Навчити режисурі неможливо. Їй можна лише навчитися. Ми хотіли показати людям напрямок, дати їм поштовх, куди рухатися далі. Можливо, хтось з випускників захоче поступати у вузи на кіноспеціальність», - коментує Колендо.

Викладач зауважує, що результат, який демонструють учні в такий короткий строк, набагато перевищує її очікування.

Більшість випускників «Телешколи» підтверджують – кіномистецтвом зацікавилися і бачать себе в цій галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus