USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрилася виставка художника Михайла Савицького

14 Липня 2010 15:41
Виставка з нагоди 80-річчя від дня народження найстаршого члена Національної Спілки художників України Михайла Савицького відкрилася 14 липня у виставковій залі Луцької галереї мистецтв.

Про це повідомив Департамент інформаційної політики Луцької міської ради.

Лучанин Михайло Савицький - член Національної Спілки художників України з 1977 року. Зі слів голови обласної організації НСХУ Володимира Марчука, завжди був одним із найактивніших її представників.

За багаторічну творчу працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва на Волині, а також із нагоди проведення ювілейної виставки, приуроченої до 80-річчя від дня народження Савицькому оголосив подяку луцький міський голова Богдан Шиба.

На відкритті виставки цю подяку мера художнику вручив директор департаменту інформаційної політики міської ради Олександр Пирожик.

«У той час, коли більшість сучасних художників віддають перевагу живопису, ювіляр залишився одним із основоположників і неперевершених митців своєрідної волинської школи лінориту – оригінальної художньої графіки, яка чудово надається до оформлення творів літератури. І в доробку Михайла Савицького – сотні таких картин, які прикрасили палітурки книг не лише української, а й світової класики», – підкреслив Олександр Пирожик.



Довідково:

Михайло Савицький народився 8 травня 1930 року в місті Луцьку, випускник Львівського художнього училища ім. І.Труша та факультету графіки Львівського поліграфічного інституту ім. І. Федорова. Упродовж десаятиріч творчої праці створив сотні робіт, які експонувалися на багатьох всесоюзних, республіканських, зональних і закордонних виставках.

Твори Михайла Савицького є в багатьох музеях України, публікувались у республіканських журналах та періодичних виданнях. Художник проілюстрував десятки книг світової літератури, створив серії графічних робіт до творів Лесі Українки, української поезії, ряд графічних портретів видатних людей Волині.

Нині художник продовжує творчо працювати, зокрема над серією живописних робіт із волинської тематики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus