USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрився тренінг-центр для бібліотекарів. Фото

31 Травня 2010 14:50
Тренінг-центр мережі учасників програми «Бібліоміст» 31 травня відкрили у Волинський науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Бібліотекарів навчатимуть «основам комп’ютерної грамотності, роботі в інтернеті, використанню інформаційних технологій та інтернету в бібліотеці, інноваційним змінам в бібліотеці на основі проектного кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек».

За словами директора бібліотеки Людмили Стасюк центр обладнали 10 комп’ютерами, принтером, сканером, проектором та іншим комп’ютерним обладнанням на суму майже 90 тисяч гривень. Центр буде здійснювати навчання з підвищення кваліфікації бібліотекарів та для окремих груп користувачів.

Кошти для придбання техніки надійшли з американської фундації Білла та Мелінди Гейтс у рамках програми «Глобальні бібліотеки», яка реалізовується в світі і в Україні називається «Бібліоміст». Цю програму впроваджує організація рада наукових досліджень Європи IREX.

З обласного бюджету для центру виділили у жовтні та грудні 50 тисяч гривень, які пішли на будівельно-монтажні роботи, а також монтаж охоронної сигналізації.

Урочисту стрічку на відкритті тренінг-центру перерізали депутат облради Іван Корсак, начальник управління культури та туризму ВОДА Володимир Лисюк і менеджер з комунікацій програми «Бібліоміст» Діяна Пайковска.

«Бібліотеки мають стати важливими громадськими центрами, де будуть збиратися різні верстви населення аби мати вільний доступ до інформації. Навчання самих бібліотекарів є важливим, так як вони найкраще знають потреби користувачів», - зазначила регіональний представник організації IREX Анастасія Мах-Мазурок.

Загалом по Україні за словами Діяни Пайковської відкриють 24 таких центри. На Волині для обладнання комп’ютерами виділили в рамках програми також по 10 тисяч доларів Ковельській і Ківерцівській ЦБС.

За словами Мах-Мазурок трьохступеневі тренінги проводитимуть для бібліотекарів протягом шести місяців

Довідково:

«Бібліоміст» – партнерська робота IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» співпрацюватиме з Українською бібліотечною асоціацією (УБА), центральними та місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби місцевих громад завдяки навчанню та використанню сучасних технологій, виконавши такі завдання: обладнати бібліотеки технікою, щоб члени громад отримали кращий доступ до інформації; навчити бібліотекарів користуватися новітніми технологіями, щоб краще обслуговувати відвідувачів; сприяти розвитку ресурсної бази бібліотечної асоціації для ефективнішого представлення інтересів бібліотек та бібліотекарів; заручитися державною підтримкою для визнання ключової ролі бібліотек в суспільстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus