USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Унікальні книги з бібліотеки Євгена Сверстюка подарували музею Лесі Українки

24 Лютого 2018 09:00
23 лютого музею Лесі Українки у Луцьку передали книги із особистої бібліотеки українського літературного критика, есеїста, поета, шістдесятника Євгена Сверстюка. Понад 1300 видань подаровані дружиною та донькою відомого українського діяча. Серед цих книг - рідкісні стародруки, діаспорна література, першокниги шістдесятників та численні рукописи Євгена Сверстюка, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Передачі книг музею сприяла народний депутат України, доктор філологічних наук Ірина Констанкевич. Парламентар наголосила, що 2018 рік - рік 90-ліття Євгена Сверстюка і цей захід перший серед ряду інших, присвячених вшануванню пам'яті епохального мислителя.

"Це дуже трепетно і важливо, що ми сьогодні, в рамках днів Лесі Українки маємо можливість говорити про Євгена Сверстюка. Він завжди, коли приїжджав до нашого університету, коли читав лекції, презентував книги, говорив про дуже важливі речі. Цей великий Волинянин світився і своїм світлом запалював інших", - зазначила Ірина Констанкевич.
Найтеплішими словами Євгена Сверстюка згадували академік та літературознавець Микола Жулинський, видавець Андрій Криштальський, представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Довідково. Євген Сверстюк народився у селі Сільце Горохівського району. Належить до когорти дисидентів-шістдесятників і є політв’язнем радянської епохи. Був редактором православної газети "Наша віра", президентом Українського ПЕН-клубу, доктором філософії і автором кількох книг та численних публікацій. Нагороджений Орденом Свободи. Один з учасників ініціативної групи «Першого грудня» — створеного у 2011 році об'єднання українських інтелектуалів та громадських діячів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus