USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волиняночка» виступила у польському місті Бжозув

4 Листопада 2014 07:00
На запрошення фундації «Популяризація і Розвиток Бескид» з 20 по 27 жовтня зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька перебував у навчально-відпочинковому осередку «Чардворек» у польському місті Бжозув Підкарпатського воєводства. Про це повідомили в управлінні культури Луцької міської ради.

Впродовж восьми днів учасники “Волиняночки” спілкувалися з польськими однолітками, демонстрували творчі здібності, брали участь у майстер-класах та спортивних змаганнях, відвідали визначні місця Підкарпатського воєводства і разом з новими знайомими мандрували вулицями Старого Міста, якому понад 150 років.

Через презентацію, яку підготували учасники ансамблю «Волиняночка», польська молодь ознайомилася з Волинським краєм, його традиціями, минулим та сучасним.

Керівник ансамблю Олена Козачук проводила майстер-класи, де навчала поляків основних танцювальних рухів традиційних танців регіону Полісся та Волині, зокрема: «Трійка», «Печене порося», «Волинський краков’як», «Плескач», «Помело». Для учасників «Волиняночки» майстер-клас з акторської майстерності та пантоміми провів відомий польський актор Марек Писем.

Разом з польським театральним колективом з міста Денов учасники “Волиняночка” мали два концертних виступи. На завершення програми художній керівник Палацу культури Тетяна Лець та методист Уляна Томчук разом з учасниками «Волиняночки» та польськими артистами виконали гімн Волинського краю «Волинь моя».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Руслана Показати IP 4 Листопада 2014 10:11
Молодці!!!
Д-УПА Показати IP 4 Листопада 2014 13:08
Волинська різня. Польща пам'ятає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus