USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вийшла книга поезій волинського художника

1 Березня 2011 11:56
У Новолинську вийшла книга поезій «Шукаю папороті цвіт», автор якої – художник Олександр Вольський.
Її презентація відбулася 28 лютого у приміщенні Нововолинського історичного музею, – повідомили у Нововолинській міській раді.
Книга побачила світ завдяки директору історичного музею Надії Войтюк, в якої вперше виникла ідея впорядкувати творчий доробок Олександра Вольського.
На презентацію книжки прийшли колеги-художники, члени літературної студії «Мамина криниця», голова громадської організації «Духовні обрії Волині», що брала участь у виданні збірки, Вікторія Скриннікова.
Довідково:
Олександр Вольський – український художник. Народився 1927 року у селі Свидники Ковельського району.
У мистецьке життя Волині Вольський включився на початку 1950-х років. Був активним учасником багатьох обласних, республіканських і міжнародних виставок.
Автор картин: «Зимові турботи», «Колядники», «Стара піч», «До свого поля», «Церква у Берестечку», «Дзвін кличе» тощо.
У 1996 році Олександр Вольський став лауреатом обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича, а наступного року його прийняли до Спілки художників України.
Помер 2006 року. Похований на міському цвинтарі Нововолинська.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus