USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість квітів у ОДА даруватимуть книги

28 Травня 2010 12:42
На Волині немає розвиненої системи книгорозповсюдження.

Про це розповів на урочистостях з нагоди Дня працівників видавництва, поліграфії й книгорозповсюдження в облдержадміністрації голова правління ВАТ «Волинська обласна друкарня» Дмитро Головенко.

«Сьогодні українська книга потребує інвестицій. До видавничої справи потрібно залучати й бізнес. Адже за обсягами книговидавництва Волинь посідає четверте місце в Україні. Середній показник в області 0,7 книги на одного жителя при загальноукраїнському показникові 1,3 на одного українця.

За кількістю видань ми дійшли до рівня 1990-х, але у нас немає системи книгорозповсюдження. Потрібно, щоб найліпшим подарунком були книги, а не дорогі букети», - резюмував Головенко.

У відповідь голова облдержадміністрації Борис Клімчук одразу ж видав усне розпорядження своїм підлеглим.

«Тут присутні працівники середньої ланки. Слова Головенка – це вам наказ до дії. Я навіть не писатиму розпорядження. Адже треба підтримувати наших книговидавців», - зазначив губернатор.

Із нагоди професійного свята Клімчук нагородив переможців першого етапу обласного конкурсу «Світ волинської книги - 2010». Дипломи облдержадміністрації та грошові винагороди отримали дизайнери, друкарі, редактори, палітурники волинських книговидавничих підприємств. Відзначили й продавців книгарень.

«Ваш внесок у книговидання у відсотковому відношенні більший, ніж наші внески у промисловість, податки. Волинська книга здобула визнання в Україні, про що свідчить проведена виставка «Книги Великої Волині».

Торік у області видано 442 назви нових книг, загальним тиражем понад 700 тисяч примірників. Головне ж завдання влади – донести книгу до кожної родини, до кожної сім’ї», - сказав губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus