USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи правильно в Україні розраховують вартість тепла, - звіт НКРЕКУ

30 Листопада 2016 10:48
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), перевірила правильність нарахувань в платіжних документах, в зв'язку з тим, що багато споживачів скаржаться на некоректність підрахунків в квитанціях за тепло.

Про це йдеться на офіційному сайті Кабінету міністрів України, - пише hyser.

Як стало відомо, в минулі опалювальні сезони, коли в багатоквартирних будинках були відсутні загальнобудинкові прилади обліку тепла, підприємства теплоенергетики виставляли споживачам рахунки за надану не в повному обсязі послугу з централізованого опалення.

У зв'язку з цим в НКРЕКУ обіцяють захистити споживачів від переплати за теплоенергію. У нацкомісії нагадали про необхідність установки теплолічильників в багатоквартирних будинках за рахунок теплопостачальних компаній. Це дозволить споживачам оплачувати вартість тепла, згідно з показаннями приладів обліку.

Такі заходи будуть реалізовані відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 «Про затвердження правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», а також типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, в якому детально розписано механізм нарахування споживачам плати за централізоване опалення.

«Застосування положень, зазначених в постанові кабінету міністрів №1037, не призводить до будь-яких подвоєнь нарахування платежів, не несе в собі ніяких методологічних помилок і дає можливість споживачам, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії, в цьому опалювальному сезоні наблизити виставлені нарахування до фактичних значень», - підкреслили в НКРЕКУ.

З метою формування справедливої ​​ціни за спожите тепло НКРЕКУ постановила забезпечити стовідсотковий облік спожитої теплоенергії та здійснити заходи щодо захисту споживачів в частині оплати за фактично спожиту послугу з централізованого опалення.

У будинках з загальнобудинковими теплолічильниками показання приладів обліку множилися на вартість гігакалорії теплоенергії (1417 гривень). Отриману суму ділили на кількість квартир в будинку (в залежності від площі кожної квартири). Якщо лічильник відсутній, оплату розраховували за формулою - площу квартири помножили на вартість опалення квадратного метра.

У «Київенерго» обіцяли переглянути суму за опалення для жителів 650 будинків. У них встановлені лічильники тепла, але зняти з них свідчення фахівці «Київенерго» не змогли, тому оплату в квитанції вказали як для тих, у кого загальнобудинкових лічильників немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Споживач Показати IP 30 Листопада 2016 20:29
Яка гарна картинка.Людина сама регулює собі тепло-тобто в неї свій лічильник тепла і скільки споживає,зате і сплачує.Єдиний правильний шлях,хоч для нас і недосяжний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus