USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Економія по-ковельськи: газ міняємо на дрова. ВІДЕО

24 Жовтня 2013 09:38
Переоснащення котельні з газу на біопаливо дозволить Ковельському ПТУ №5 цієї зими зекономити кругленьку суму за спожиті енергоносії. Для прикладу, коли раніше навчальний заклад купував гігакалорію тепла по 1300 гривень, то тепер вона обійдеться училищу трохи більше як за 800. Проект ініціювала і підтримала обласна влада, - інформує «Телевізійний центр Ковель».

Ось цей габаритний газовий котел — єдине, що залишилось від обладнання старої котельні училища. Ще три таких екземпляри відправили на металобрухт, як і саму дороговартісну практику обігріву корпусів училища газом.

Виробником нових котлів, які змонтували в реконструйованій котельні училища, є спільне українсько-литовське підприємство «Волинь — Кальвіс». Їх номінальна потужність — 1000 кіловат. Продавцем тепла училищу відтепер буде «Західтепло» - дочірня структура «Волинь- Кальвісу». Загальна площа обігріву — 7,5 тисяч квадратних метрів.

В училищі вже заготовили сировину для нових котлів. Та найбільше тішить споживачів запропонована виробником вартість одиниці теплової енергії.

На всіх стадіях реалізації проект активно підтримувала обласна влада. А завершальний етап пуско-налагоджувальних робіт на об'єкті інспектував заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Наступним кроком в напрямку енергозбереження в училищі бачать ремонт теплотраси, що допоможе уникнути зайвих втрат тепла при його траспортуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus