USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівнику луцьких фірм - громадські роботи і 8 тисяч штрафу

3 Вересня 2014 22:00
Колишньому директору ТзОВ «Каскад-Продакшн» та ТзОВ «Каскад-Транспорт» Ігорю Александрову, підприємство якого півтора року не виплачувало зарплати працівникам, присудили 1 рік виправних робіт, 8500 гривень штрафу та позбавили права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 1 рік, - повідомляє "Четверта влада".

ЯК ЗАБОРГУВАТИ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН І УНИКНУТИ ВЯЗНИЦІ

Разом з тим жодної згадки про зобов’язання виплатити зарплату працівникам в ухвалах суду першої інстанції та апеляційного суду – немає.

Копію ухвали Апеляційного суду Волинської області щодо Ігоря Александрова надали колишні працівники підприємств.

Історія із невиплатою кревно зароблених грошей на підприємствах Александрова розпочалася на початку 2012 року. Коли ж працівники почали розуміти, що виплачувати гроші їм ніхто й не збирається, то почали писати в правоохоронні і контролюючі органи. Однак, як розповідають, все завершувалося на стадії «проведення перевірки».

Разом з тим, кримінальне провадження відкрила транспортна прокуратура, а згодом і подала до суду. Загалом, за словами колишніх працівників підприємства, людей, яким заборгували зарплатню було близько 280. Проте, відстоювати свої права у суді, писати скарги, взялися лише зо два десятки робітників.

У вироку Луцького міськрайонного суду та Апеляційного суду Волинської області йдеться, що станом на 1 серпня 2013 року ТзОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД боргувало своїм працівникам 478 тисяч 628 гривень.

Разом з тим, підприємство мало на рахунках мільйони гривень, якими можна було погасити заборгованість, що і встановив суд. Зокрема, суд встановив що з січня до жовтня 2012 року директор ТзОВ ««Каскад-Продакшн» ЛТД мав реальну можливість повністю виплатити заробітну плату працівникам, оскільки в цей період на рахунок ТзОВ надійшло 1 729 786,35 грн., 2040,73 євро, а залишок на рахунку станом на 23.10.2012 становив 4894,34 євро із яких Ігор Александров на заробітну плату не спрямував жодної копійки.

Аналогічна ситуація і з іншим підприємством - ТзОВ «Каскад-Транспорт». Перевірка Територіальної державної інспекції з праці у Волинській області від 28.08.2013 встановила, що сума боргу перед працівниками станом на 01.08.2013 року (без врахування заробітної плати за липень 2013 року) становила – 837 426,91 грн., що в перерахунку на середньомісячний фонд оплати праці становить - 18 місяців.

Разом з тим, директор ТзОВ «Каскад- Транспорт» ЛТД Ігор Александров мав реальну можливість повністю виплатити заробітну плату працівникам, оскільки протягом січня - жовтня 2012 року на розрахунковий рахунок ТзОВ надійшло 14 413 963,80 грн., згодом ще 14 627,67 грн. і ще 29 610 грн. із яких директор на заробітну плату не спрямував жодної копійки.

«Таким чином директор, своїми умисними діями, спрямованими на безпідставну невиплату заробітної плати працівникам більш як за один місяць виконуючим обов`язки директора, вчинив кримінальні правопорушення, передбачені статтею 175 частини 1 КК України», - зазначають у вироку суду першої інстанції і ухвалі апеляційного суду.

Директор підприємства Ігор Александров визнав у суді першої інстанції свою вину і просив суворо не карати.

Вирок суду прокуратуру задовольнив, а от колишніх працівників, яким понад рік не платили зарплати – ні. Вони і подали апеляцію. Проте Апеляційний суд Волині у своїй ухвалі також жодним словом не обмовився про їхні гроші, а лише залишив вирок суду першої інстанції в силі.

Як пише ТРК «Аверс», на засіданні суду адвокат засудженого Артур Мартиросян запевнив: підприємство не має коштів, щоб зараз виплатити заборговані гроші. Більше того, воно на стадії ліквідації. Однак, цю процедуру, нібито, затягують.

Тож тепер, екс-працівники «Каскад-Продакшн» ЛТД гроші зможуть одержати лише тоді, коли підприємство визнають банкрутом, а все його обладнання продадуть. Тоді з вилучених грошей, людям повернуть борги. Звісно, якщо їх вистачить, бо спершу підприємство повинне розрахуватися з боргами, які мають перед установами та банками. І лише потім дійде черга до працівників.

Представник прокуратури Артем Гурик каже, що кримінальне провадження є кримінальним провадженням, а людям для того, щоб стягнути заборгованість треба звертатися в порядку цивільного судочинства.

«Навіть якщо вони звернуться з цивільним позовом, то по цьому підприємству йде процедура ліквідації. Цю процедуру затримують банки і тому не мають можливості, щоб розпродатися і розрахуватися. Проблема саме в цьому. Прокуратура сюди не може влазити», - пояснює прокурор.

Також Артем Гурик пояснює, що якби Ігоря Александрову винесли вирок у вигляді позбавлення волі, то ліквідація підприємства затягнеться ще на дуже довго і розпродати майно тоді підприємство не зможе.

Колишні працівники підприємства мають сумніви, що після продажу майна їм таки виплатять зароблені гроші, оскільки, переконані, що все майно уже мало не по кілька разів поставлене під заставу.

А ПІДПРИЄМСТВО ПРОДОВЖУЄ ПРАЦЮВАТИ

Колишні працівники розповідають: підприємство насправді продовжує свою роботу, однак вже під іншою назвою. Екс-працівник Сергій Дмитренко підтвердив таку інформацію: «Машини їздять, механізм той працює, ті самі люди займають ті самі посади, тільки називається все по другому – «Елітмол».

Колишній директор ТзОВ «Каскад-Продакшн» Ігор Александров, якого позбавили права обіймати адміністративно-господарські посади та займатися фінансово-господарською, організаційно-розпорядчою діяльністю строком на 1 рік, влаштувався на те ж підприємство консультантом з економічних питань. Зі слів екс-працівників, він і далі продовжує всім керувати.

Колишні працівники налаштовані рішуче і збираються й далі боротися за свої чесно зароблені гроші, адже є й такі, яким боргують по 20 і більше тисяч гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
александрову Показати IP 3 Вересня 2014 23:06
такий непотріб, ганьба Волині і позор дітям.
123 Показати IP 4 Вересня 2014 00:57
Пі***р він, як і його друг Загрева.
в шоці Показати IP 4 Вересня 2014 07:26
ото закони ..., а ми говорим про зміни, які зміни, вийшов сухим з води, і людям зарплати не бачити...
Працівник Показати IP 4 Вересня 2014 07:46
Оце нова влада та суди отримали на лапу,а за людей ніхто недумає та Загреву ,Александрова, Федорченка давно пора за грати,але це на цьому незакінчиться ми прийдем до них додому і повикидаєм на вулицю.
Здрасте Показати IP 4 Вересня 2014 08:45
Перед виборами є шанс вибити гроші але тільки обєднано. Посадити його ніто не посадить - ще багато друзів в живих :)
Аля Показати IP 4 Вересня 2014 09:14
Ото наказали.Тільки ми можемо таких гнид наказати, а більше ніхто.Самим потрібно відвойовувати свої гроші.Ці наволочя повинні нас боятися,бо всі суди продажні- це їх любі друзі.Вони творять з нами,що хочуть,світ став на голову з ніг.І,що головне нічого не міняється,не бояться нікого і нічого.Всі ці ж самі прийдуть знову до влади,які вбивають наших діток на Сході.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2014 09:18
Але ж гидка пика
Дмитро Показати IP 4 Вересня 2014 10:05
ну і рожа бля*ь
Олександр Показати IP 4 Вересня 2014 10:07
янокоовощ втік а цю свою бртію облишив нам щоб вони знущалися ОСЬ ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНА ЛЮСТРАЦІЯ!!!!!! Щоб ці СУКИ канули в лето!!!!
хвілолог Показати IP 4 Вересня 2014 10:19
А чому апострофи в словах не ставите? - Готуєтесь до приходу Пуйла?
віктор Показати IP 4 Вересня 2014 10:21
а судді хто...якіїсь два осли...одна нікчемна шкапа...і два зарослі цапа...
Читач Показати IP 4 Вересня 2014 14:09
Судді то - зрозуміло)) Ну так, ми то, ого-го! Ми ж не осли і не цапи)) Для чого Майдан робили? Для чого гузяку вибирали? Ставьте собі більше запитань, "патріоти"))
Александр Показати IP 24 Серпня 2015 16:01
Зря посадили! Хороший мужик! А с вас такие работники, что ещё вы ему должны платить за то, что он вас не выгнал!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus