USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто і за скільки харчуватиме луцьких дітлахів

2 Вересня 2013 11:00
Харчуватися безплатно в освітніх закладах Луцька мають право сироти та діти, позбавленні батьківської опіки; діти із малозабезпечених сімей; діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, та інші, про це йдеться у відповідному розпорядженні Луцького міського голови Миколи Романюка.

30 серпня міський голова Луцька Микола Романюк підписав відповідне розпорядження, яким зобов’язав організувати та визначити норми видатків на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста на І півріччя 2013 -2014 навчального року.

Зокрема, сироти та діти, позбавлені батьківської опіки; діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, харчуватимуться за 4 гривні в день на одну дитину; діти із малозабезпечених сімей - 3,50 гривні в день на одну дитину; вихованці комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» - 9 гривень в день на одну дитину; вихованці комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради» - 29 гривень в день на одну дитину.
А також, у розпорядженні вказано, що буде забезпечено виконання фізіологічних норм в організації гарячого харчування учнів 1-4 класів в загальноосвітніх навчальних закладах (обід) за рахунок:
- коштів бюджету міста – 2,60 гривні в день на одну дитину;
- батьківських коштів – 3,40 гривні в день на одну дитину (за згодою батьків).
Організацію харчування учнів у І півріччі 2013 -2014 навчального року доручити:
- комбінату шкільного та студентського харчування (Шмід С.В.), визначеного переможцем конкурсних торгів на закупівлю послуг їдалень у спеціалізованих школи І-ІІІ ступенів №№ 1, 5; навчально-виховних комплексах №№ 7, 9, 10, 22, 24, 26; навчально-реабілітаційному центрі; гімназіях №№ 4, 18; загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №№ 2, 3, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 19, 20, 23, 25;
- приватному підприємцю Горбачуку Л.А. в комунальному закладі «Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія № 14» Луцької міської ради Волинської області», на підставі договору оренди нежитлових приміщень від 17.09.2010 № 636;
- приватному підприємцю Карпюку С.М. у комунальному закладі «Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області», на підставі договору оренди нежитлових приміщень від 07.06.2012 № 953.
Зобов’язали комбінат шкільного та студентського харчування (Шмід С.В.), підприємців Горбачука Л.А., Карпюка С.М. у разі необхідності, поновити договори з міською радою на оренду приміщень їдальні, якими передбачили:
- відповідальність за експлуатацію та належне утримання приміщення, технологічного та холодильного обладнання;
- оплату за теплопостачання, оренду приміщення та земельного податку з орендованої площі, використану електроенергію, холодну, гарячу воду, вивезення побутових відходів – відповідно до показників лічильників або норм витрат згідно зі СНІП 11-Л, 8,71 для підприємств громадського харчування.
Контролювати організацію харчування у загальноосвітніх навчальних закладах зобов’язали начальника управління освіти Гребенюка О.В., за якістю харчування – на начальника управління охорони здоров’я Кошеля Ф.Г., начальника Луцького міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Волинській області Ульчака І.М.
Витрати на безкоштовне харчування учнів (сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради», комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради») організували в межах загальних асигнувань, виділених на утримання установ освіти на 2013 рік.
Контролюватиме виконання розпорядження – перший заступник міського голови Кравчука С.Є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus