USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькрада вирішила «закопати в землю» 3 мільйони

24 Вересня 2014 12:53
Депутати затвердили зміни до бюджету Луцька. Цим рішенням виділили кошти на реалізацію Програми комплексної підтримки родин лучан-учасників АТО та розподілили пайові кошти, які надійшли від будівництва ТРЦ «ПортCity».

Про це стало відомо під час засідання 64 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 вересня.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді вирішили, як розподілити 4 мільйони пайових коштів. Зокрема, 3,4 мільйона має бути спрямовано на будівництво полігону твердих побутових відходів. Адже полігону в селі Брище вистачить лише до кінця цього року. За те, що селяни дозволили на своїй території розмістити новий полігон, Луцькрада зобов’язується організувати пільговий проїзд для мешканців села Брище.

Однак частина депутатів намагалася переконати колег, що нині є нагальніші заходи, куди можна було б використали більше 3 мільйонів гривень.

Зокрема депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук зауважив, що в нинішніх умовах дефіциту газу і збільшення вартості тепла використовувати гроші треба не на сміття.

«Гроші повинні працювати, а не закопуватися в землю. Ми так раділи плану НЕВКО для «Луцьктепла»… Але вчора вартість 1 гігакалорії подорожчала порівняно з минулим роком на 200 гривень. На бюджетні установи на послуги теплопостачання треба 80 мільйонів гривень, яких немає. Тому є пропозиція 3,4 мільйона спрямувати до управління освіти на влаштування систем автоматичної подачі теплоносія», - зазначив він.

Крім того, депутатам нагадали, що міська рада лише всілякими способами намагалася піти на поступки ПП «Реммеблі» і зменшити пайову участь.

«А якби не депутат Поліщук, Дячук, Шиба, які вибивали ці кошти від «Реммеблі»?», - запитав депутат, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Він додав, що якби не зусилля депутатів, які щоразу піднімали питання стягнення з ПП «Реммеблі» грошей, то нині не було б і що ділити.

Однак пропозицію віддати 3,4 мільйона управлінню освіти, депутати не підтримали. Натомість міська рада прийняла рішення виділити кошти на будівництво полігону. Але й цієї суми буде недостатньо, тож доведеться шукати гроші й наступного місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
люстрація Показати IP 24 Вересня 2014 13:30
пора до міськради із сміттєвими контейнерами навідатися!
ВОНО Показати IP 24 Вересня 2014 13:32
а будувати буде.... ПП «Реммеблі», або його клон. Нема в Романюка совісті і не було ніколи
Королєва Показати IP 24 Вересня 2014 15:31
Коля з Чорнухою вже бапкі пиляють - бачила вчора довольні морди по ТВ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus