USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині квартирні крадіжки розкривають краще, ніж у Києві

2 Червня 2015 22:00
Волинян попередили, як не стати жертвами квартирних крадіжок.

Про це йшлося під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області сьогодні, 2 червня.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного УМВС полковник міліції Геннадій Єпіфанович, з 431 звернення про квартирні крадіжки, в 220 випадках кваліфікували саме як кримінальне правопорушення.

У 50-55% випадках крадіжки трапляються, коли злочинці проникають в помешкання громадян за їх відсутності.

Злочинці вже навчилися підбирати лазерні ключі. До слова, волинські правоохоронці затримали одну групу, яка спеціалізувалася на таких випадках.

Інший спосіб – коли виламується серцевина замка. Ще один поширений спосіб – «віджим» пластику на вікнах першого поверху. В таких випадках злочинцям навіть не треба мати спеціальні предмети: в хід іде звичайна викрутка.

«Ми спілкувалися з низкою виробників. Щоб триматися на плаву, вони погіршують якість виробів», - каже начальник карного розшуку.

Зі слів Геннадія Єпіфановича, загальний показник розкриття квартирних крадіжок в Україні становить 11%. На Волині він складає 40%. А київські міліціонери розкривають лише 6% таких злочинів.

До слова, є найтиповіші помилки, які допускають волиняни і ризикують стати жертвами крадіїв. Приміром: всі працівники знають, що їх колега їде з родиною на декілька днів на відпочинок і залишається квартира без нагляду. Часто ключі від квартири залишають під килимком.

Відтак, правоохоронці радять не залишати запасні ключі в коридорі біля квартири (під килимком, в щитку і т. д.), на першому поверсі заґратувати вікна, поставити сигналізацію, попередити сусідів, аби вони прослідкували за квартирою, не повідомляти всім знайомим про те, що ваше помешкання залишається без нагляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 3 Червня 2015 08:38
За останній рік в нашому будинку було 2 крадіжки - у мене та у сусідів. А ще у знайомих знайомих. І ніхто нічого не розкриває. Де там 40% про які вони тут пишуть? Мабуть як завжди ми у ті відсотки не потрапили.......
11111111111111 Показати IP 3 Червня 2015 11:11
Постає питання а хто покриває КРАДІЖКИ?????????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus