USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині прокуратура повернула громаді паї вартістю понад 230 тисяч

4 Серпня 2015 11:47
Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура повернула у власність громади села Хмелівка земельні паї вартістю понад 230 тисяч гривень. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Володимир-Волинський міжрайонний прокурор в інтересах держави в особі Хмелівківської та Галинівської сільських рад району звернувся до суду з шістьма позовними заявами про визнання майна безхазяйним та повернення у комунальну власність громад невитребуваних земельних часток (паїв) після смерті їх власників.

Хоч статтею 1277 Цивільного кодексу України встановлено, що у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття заяву про визнання спадщини відумерлою зобов'язаний подати до суду орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, проте сільські ради тривалий час не вживали заходів задля повернення у комунальну власність 6 земельних часток (паїв) загальною вартістю майже 333 тисяч гривень.

Відтак на захист інтересів держави стала прокуратура.

Рішенням Володимир-Волинського міського суду 4 позовні заяви про визнання спадщини відумерлою задоволені. У комунальну власність територіальної громади Хмелівківської та Галинівської сільських рад повернуто 11,77 умовних кадастрових гектарів земельних часток (паїв) загальною вартістю майже 237 тисяч гривень.

Два позови в інтересах Галинівської сільської ради щодо земельних паїв на суму майже 96 тисяч гривень перебувають на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прокурору Показати IP 4 Серпня 2015 11:53
А Сірко як завжди втік? Це така мода тепер чи нова політика *уча?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus